A klasszikus női szeszély receptje
Igazi habos csoda egyszerű kelt tésztából
Ha valaha kóstoltad a női szeszélyt, biztos, hogy szívesen ennél ismét.

A klasszikus női szeszély receptje
Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt egy felejthetetlen talkshow-ra az ország Janka nénijével! (x)

Nyerj kényeztető, masszázs-wellness élménycsomagot 2 fő részére, Bükfürdőre! (x)

Nyerj prémium öregedésgátló arcszérumot, és búcsúzz el a ráncoktól! (x)

összesen 7 db játék
Ez is érdekelhet

Ilyen, amikor a klasszikus balett breaktánccal keveredik: ezt neked is látnod kell (x)

Tökéletesen tiszta lesz az otthonod, és alig kell érte tenned: csak 3 dolog kell hozzá (x)

Különleges ereje van az itteni gyógyvíznek: véletlenül fedezték fel helyiek a '60-as években (x)

Pataki Zita és férje különleges masszázzsal csillapítják a stresszt, naponta többször is (x)

Akciósan csaphatsz le a gyerek karácsonyi ajándékára, ha figyelsz néhány apróságra (x)

beauty and style

Ez a szezon legnőiesebb lábbelije: így viseld a bársonycsizmát »

Csak napi 10 perc, és nem fulladsz ki: lassú jógagyakorlatokkal is lehet fogyni »

Csodásan ragyogó bőr ráncok és száraz foltok nélkül: narancsos arcpakolás házilag »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A női szeszély évtizedek óta nagy kedvenc. Bár a cukrászdákból eltűnt, otthon viszonylag egyszerűen megsütheted. Nem bánod meg, ha az eredeti kelt tésztás változattal rukkolsz elő. A baracklekváros, habos édességet dióval még vonzóbbá teheted.

Hozzávalók 16 szelethez:

Tészta

  • 30 dkg liszt
  • 14 dkg vaj
  • 8 dkg cukor
  • 6 tojássárga
  • 2 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 1 citrom

Tetejére

  • 12 dkg cukor
  • 10 dkg sárgabaracklekvár
  • 6 tojásfehérje
Recept idők

Elkészítés:

Langyosíts tejet, adj hozzá egy kávéskanál cukrot, és morzsold bele az élesztőt. Várd meg, amíg felfut, tehát jócskán megnő a térfogata. Habosítsd a vajat a cukorral, majd egyenként add hozzá a tojássárgákat. Fokozatosan rakd hozzá a lisztet, a felfuttatott élesztőt, reszeld bele a citrom héját, és a masszát dolgozd csomómentesre. Ha szükséges, önts még hozzá tejet, hogy könnyű, puha legyen az állaga.

Egyengesd a tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe, és tedd langyos helyre. Keleszd 30 percig, majd told 175 fokra előmelegített sütőbe, és süsd világos rózsaszínre körülbelül 20 perc alatt. Közben verd fel a tojásfehérjét, add hozzá a cukrot. A tésztát vedd ki a sütőből, és kend meg vastagon baracklekvárral, majd egyengesd rá a tojáshabot. Told vissza a sütit, és 100 fokon süsd még 20 percig. Akkor jó, ha a hab elkezd barnulni. Várd meg, amíg kihűl, csak utána szeleteld fel.

Blog.hu ajánló