Makaróni házi paradicsomszósszal
Üveges szósz helyett válaszd a frisset, és főzd meg magad a szószt a tésztához. A fűszerezést így te alakíthatod.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Bundás, meleg szobacsizma házilag, varrás nélkül - Imádni fogod! »

Így fertőtlenítsd a sminkecsetet: nem elég, ha meleg vízbe áztatod »

Unikornis a tortán: 2017 fura trendje már az esküvőkre is begyűrűzött »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Bár sokféle konzerv és üveges paradicsomszósz kapható, mégis akkor lesz igazi az olaszos fogás, ha magad főzöd meg a szószt.

A paradicsom lehet friss, de hámozott konzerves verziót is használhatsz. A bazsalikom kiemeli a paradicsom ízét, és elhozza a napfényes Itáliát.

Makaróni házi paradicsomszósszal

Hozzávalók:

  • 80 g durum makarónitészta
  • 150 g paradicsom
  • 20 g zsírszegény sajt
  • bazsalikom
  • oregánó, fehérbors, só
  • olívaolaj

A makarónit bő, sós vízben főzd ki, majd szűrd le. A paradicsom alját vágd be, majd mártsd forró vízbe. A felkunkorodó héjat már könnyen lehúzhatod, ezután aprítsd fel. A magokat eltávolíthatod belőle, de nem feltétlenül szükséges.

Tedd serpenyőbe a paradicsomot és a bazsalikomot, és fűszerezd sóval, oregánóval és fehérborssal, majd pirítsd meg olívaolajon.

Akkor jó, ha a paradicsom teljesen szétesik, de még ezután is párold egy keveset. A sajtot, lehetőleg parmezánt, reszeld le. A szószt és a tésztát forgasd össze, majd a sajttal kínáld.

OLVASD EL EZT IS!

padlizsanos penne lead
  • paradicsom
  • tészta

Padlizsános penne

Blog.hu ajánló