Kiadós kolbászos-babos egytálétel: ezt a szaftot igazán jó tunkolni
A kolbászos-babos egytálételt kedved szerint készítheted csípősre is.
A szaftos kolbászos-babos egytálétel titka, hogy a hozzávalókat hagyd elég ideig a tűzön, hogy az ízeik kellőképpen összeérjenek. Sütni való kolbásszal készítsd, amely szintén lehet csípős. A kiadós fogás, ha lehet, másnap még finomabb, ezért érdemes nagy adagot készíteni belőle.
Kolbászos-babos egytálétel
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg sütni való kolbász
- 2 doboz fehérbabkonzerv
- 1 doboz hámozottparadicsom-konzerv
- 1 kis doboz sűrített paradicsom
- 1 hagyma
- só
- bors
- olaj
- chili ízlés szerint
Elkészítés:
A kolbászt karikázd fel, és serpenyőben, olajon pirítsd meg. A megpirult kolbászkarikákat szedd ki, és tedd félre. A visszamaradt zsiradékon, szükség szerint még egy kevés olaj hozzáadásával párold üvegesre a hagymát. Add hozzá a sűrített paradicsomot, keverd össze, majd öntsd fel a hámozott paradicsommal. A babkonzervet csepegtesd le, és keverd a szószhoz. Szórd meg sóval, borssal, chilivel, és lefedve, kis lángon kezdd el összefőzni. A chilivel főleg óvatosan bánj, mert ahogy fő, egyre jobban kijön az íze, ezért inkább néha kóstold meg, és ha szükségesnek érzed, ízesítsd még utána. Negyven perc elteltével tedd vissza bele a sült kolbászt, és további húsz perc alatt főzd össze az egészet.
Fehérbabból lágy szendvicskrémet is készíthetsz.
Kép: CrisCantón / Getty Images
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept