Kijevi húsgolyók ropogós bundában

Így gyorsítsd fel a panírozást

Tuti ötlet rántotthús-rajongóknak! Nagy esély van arra, hogy a kijevi húsgolyó lesz a család új kedvence.

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a Skanzenbe: 3 darabot sorsolunk ki!

Nyerj képes enciklopédiát, és ismerjétek meg együtt a világ titkait!

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

Alföldi Róbert a komédiában is a bánatot látja - Zseniális gárdával játszik a Vízkeresztben (x)

Ingyenes lesz a Velencei-tó fesztiválja! Ekkor érdemes a strandra menni (x)

Nagy név érkezik Budapestre: a szeptemberi Balkán Partyra már most fogynak a jegyek! (x)

Az ország legjobb luxushotelje a Mátrában - High-tech eszközök, lebilincselően tiszta levegő (x)

Az avokádós smoothie segíti a gondolkodást és a döntéshozatal folyamatait - Ezért idd őket nyáron! (x)

beauty and style

Kiugró arccsont sminkkel: vékonyabbnak mutatja az arcot »

Feszesíti és regenerálja a bőrt: új testolajat teszteltünk »

Futótűzként terjed a kék szemkontúrozás az Instán! »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az étteremben szívesen választasz az étlapról kijevi csirkét? Esetleg gyakran készíted el otthon is? Akkor ezt feltétlenül ki kell próbálnod! A nagy klasszikus új formában talán még több hívet szerez. Bár a kijevi húsgolyókkal kicsit több a macera, a panírozásra van egy bevált trükkünk, mutatjuk.

Hozzávalók 30 darabhoz:

  • 1 kg csirkemell
  • bors
Töltelékhez
  • 20 dkg sajt
  • 5 dkg vaj
  • 1 tojássárga
  • 2 gerezd fokhagyma
  • petrezselyemzöld
  • bors
Panírhoz
  • 5 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 tojás
Recept idők

Elkészítés:

A húst daráld le, vagy még jobb, ha eleve rábízod ezt a feladatot a hentesre. Ízesítsd sóval, borssal, és nedves kézzel formázz a masszából diónyi golyókat. A töltelék hozzávalóit is dolgozd össze, és készíts az előzőeknél kisebb gombócokat. 

A húsgolyót lapítsd el, rakj a közepébe tölteléket, majd nyomkodd rá a húsos masszát. Panírozd be a gombócokat a szokásos módon, először tedd a lisztbe, utána forgasd meg őket a tojásban, végül pedig rakd a zsemlemorzsába. Felgyorsíthatod a munkát, ha a lisztet és a morzsát egy zárható, mély edénybe öntöd, és egyszerre több golyót pakolsz bele, majd alaposan megrázogatod. 

Forrósíts olajat, ha serceg, rakd bele a húsokat. A közepesnél valamivel kisebb lángon süsd aranybarnára hét-kilenc perc alatt. Közben forgasd meg a gombócokat. Szedd ki őket egy papírtörlőre, és a felesleges olajat csepegtesd le róluk. 

Blog.hu ajánló