Kijevi húsgolyók ropogós bundában
Így gyorsítsd fel a panírozást
Tuti ötlet rántotthús-rajongóknak! Nagy esély van arra, hogy a kijevi húsgolyó lesz a család új kedvence.

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Házi permet pattanásos bőrre, tengeri sóval és magnéziummal »

Itt vágd el a nadrágot, hogy csinos felső legyen belőle: csak egy nyisszantás »

Szomszéd lányból a végzet asszonya: Margot Robbie átalakulásai »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az étteremben szívesen választasz az étlapról kijevi csirkét? Esetleg gyakran készíted el otthon is? Akkor ezt feltétlenül ki kell próbálnod! A nagy klasszikus új formában talán még több hívet szerez. Bár a kijevi húsgolyókkal kicsit több a macera, a panírozásra van egy bevált trükkünk, mutatjuk.

Hozzávalók 30 darabhoz:

  • 1 kg csirkemell
  • bors

Töltelékhez

  • 20 dkg sajt
  • 5 dkg vaj
  • 1 tojássárga
  • 2 gerezd fokhagyma
  • petrezselyemzöld
  • bors

Panírhoz

  • 5 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 tojás
Recept idők

Elkészítés:

A húst daráld le, vagy még jobb, ha eleve rábízod ezt a feladatot a hentesre. Ízesítsd sóval, borssal, és nedves kézzel formázz a masszából diónyi golyókat. A töltelék hozzávalóit is dolgozd össze, és készíts az előzőeknél kisebb gombócokat. 

A húsgolyót lapítsd el, rakj a közepébe tölteléket, majd nyomkodd rá a húsos masszát. Panírozd be a gombócokat a szokásos módon, először tedd a lisztbe, utána forgasd meg őket a tojásban, végül pedig rakd a zsemlemorzsába. Felgyorsíthatod a munkát, ha a lisztet és a morzsát egy zárható, mély edénybe öntöd, és egyszerre több golyót pakolsz bele, majd alaposan megrázogatod. 

Forrósíts olajat, ha serceg, rakd bele a húsokat. A közepesnél valamivel kisebb lángon süsd aranybarnára hét-kilenc perc alatt. Közben forgasd meg a gombócokat. Szedd ki őket egy papírtörlőre, és a felesleges olajat csepegtesd le róluk. 

Blog.hu ajánló