Karcsúsító karfiolpüré krumpli helyett: ezt edd, ha fogyni szeretnél
Ha rántva vagy levesként szereted a karfiolt, akkor püréként egyszerűen imádni fogod.

Karcsúsító karfiolpüré krumpli helyett: ezt edd, ha fogyni szeretnél
Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

beauty and style

Így viseld a szezon legdivatosabb mintáit: a kockás csíkossal sem tabu többé »

Extra turmix 4 összetevőből: kisepri a méreganyagokat »

Így készülhet rólad gyönyörű fotó, a karácsonyi fények között »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Félre a hizlaló krumplival, ha van helyette egy igazán ízletes köret, ami ráadásul még a diétádat is segíti! A karfiolpürét gyorsan elkészítheted, kevés tejszínnel, vajjal krémesítheted. Elsősorban szárnyasokhoz kínáld.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 db karfiol
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 2 evőkanál tejszín
  • 3 teáskanál vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt tisztítsd meg, szedd rózsáira, a torzsát távolítsd el. Egy lábosban forralj vizet, ha lobog, rakd bele a zöldségdarabokat. Dobj hozzá egy teáskanál sót, és kis lángon főzd hét percig. Ezt követően szűrd le, csepegtesd le, és várj, míg kicsit hűl.
 

Rakd a karfiolt robotgépbe, tedd hozzá a fokhagymát, a fűszereket és a tejszínt, majd pépesítsd addig, amíg jó krémes nem lesz. Akár botmixerrel is pürésítheted. Végül keverd hozzá a vajat és a reszelt sajtot. Ha túl sűrű, hígítsd kevés vízzel. Tálaláskor szórd meg friss zöldfűszerrel!

Blog.hu ajánló