Karcsúsító karfiolpüré krumpli helyett: ezt edd, ha fogyni szeretnél
Ha rántva vagy levesként szereted a karfiolt, akkor püréként egyszerűen imádni fogod.

Karcsúsító karfiolpüré krumpli helyett: ezt edd, ha fogyni szeretnél
Ez is érdekelhet

A jótékonyság ősszel sem áll meg (x)

Kukkants be az Illatszertárba! (x)

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

A legropogósabb héjú, legpuhább kifli - A gyerekkorba repít vissza

A jótékonykodás legegyszerűbb formái: ha segíteni szeretnél, de nem tudod, hogyan állj neki

beauty and style

A tusvonal nem csak fekete lehet: érzékien nőies, színes verziókat mutatunk »

A macskaszem a legdivatosabb manikűr idén: nincs most ennél nőiesebb viselet »

Ugyanazt a pulóverruhát viseli 15 alkalommal a nő, de mindig másképp fest benne: nem kell sok a nőiességhez »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Félre a hizlaló krumplival, ha van helyette egy igazán ízletes köret, ami ráadásul még a diétádat is segíti! A karfiolpürét gyorsan elkészítheted, kevés tejszínnel, vajjal krémesítheted. Elsősorban szárnyasokhoz kínáld.

Karfiolpüré recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 db karfiol
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 2 evőkanál tejszín
  • 3 teáskanál vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt tisztítsd meg, szedd rózsáira, a torzsát távolítsd el. Egy lábosban forralj vizet, ha lobog, rakd bele a zöldségdarabokat. Dobj hozzá egy teáskanál sót, és kis lángon főzd hét percig. Ezt követően szűrd le, csepegtesd le, és várj, míg kicsit hűl.
 

Rakd a karfiolt robotgépbe, tedd hozzá a fokhagymát, a fűszereket és a tejszínt, majd pépesítsd addig, amíg jó krémes nem lesz. Akár botmixerrel is pürésítheted. Végül keverd hozzá a vajat és a reszelt sajtot. Ha túl sűrű, hígítsd kevés vízzel. Tálaláskor szórd meg friss zöldfűszerrel!

Ezt is szeretjük