Karcsúsító karfiolpüré krumpli helyett: ezt edd, ha fogyni szeretnél
Ha rántva vagy levesként szereted a karfiolt, akkor püréként egyszerűen imádni fogod.
![Karfiolpüré recept](https://kep.index.hu/1/0/1864/18640/186401/18640139_9134f1ee6681eea41dd967cfb2075a5e_wm.jpg)
Félre a hizlaló krumplival, ha van helyette egy igazán ízletes köret, ami ráadásul még a diétádat is segíti! A karfiolpürét gyorsan elkészítheted, kevés tejszínnel, vajjal krémesítheted. Elsősorban szárnyasokhoz kínáld.
Karfiolpüré recept
Hozzávalók 4 személyre
- 1 db karfiol
- 5 dkg parmezán sajt
- 2 evőkanál tejszín
- 3 teáskanál vaj
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A karfiolt tisztítsd meg, szedd rózsáira, a torzsát távolítsd el. Egy lábosban forralj vizet, ha lobog, rakd bele a zöldségdarabokat. Dobj hozzá egy teáskanál sót, és kis lángon főzd hét percig. Ezt követően szűrd le, csepegtesd le, és várj, míg kicsit hűl.
Rakd a karfiolt robotgépbe, tedd hozzá a fokhagymát, a fűszereket és a tejszínt, majd pépesítsd addig, amíg jó krémes nem lesz. Akár botmixerrel is pürésítheted. Végül keverd hozzá a vajat és a reszelt sajtot. Ha túl sűrű, hígítsd kevés vízzel. Tálaláskor szórd meg friss zöldfűszerrel!
![](http://kep.index.hu/1/0/1864/18641/186417/18641717_9fdd817e7b047021bf5284610c1589f3_wm.jpg)
Még több recept