Karcsúsító karfiolpüré krumpli helyett: ezt edd, ha fogyni szeretnél
Ha rántva vagy levesként szereted a karfiolt, akkor püréként egyszerűen imádni fogod.

Karcsúsító karfiolpüré krumpli helyett: ezt edd, ha fogyni szeretnél
Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

Milyen az arcformád? Mutatjuk, melyik ékszer illik hozzá a legjobban

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

A legjobb szemüvegkeret az arcformádhoz - Így állapítsd meg, melyik illik hozzád! »

Így szűkítsd be a farmered szárát, ha nem elég passzentos - Nőiesebb lesz tőle »

Így lehet gyönyörű egy telt nő fehérneműben - Különleges fotók »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Félre a hizlaló krumplival, ha van helyette egy igazán ízletes köret, ami ráadásul még a diétádat is segíti! A karfiolpürét gyorsan elkészítheted, kevés tejszínnel, vajjal krémesítheted. Elsősorban szárnyasokhoz kínáld.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 db karfiol
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 2 evőkanál tejszín
  • 3 teáskanál vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt tisztítsd meg, szedd rózsáira, a torzsát távolítsd el. Egy lábosban forralj vizet, ha lobog, rakd bele a zöldségdarabokat. Dobj hozzá egy teáskanál sót, és kis lángon főzd hét percig. Ezt követően szűrd le, csepegtesd le, és várj, míg kicsit hűl.
 

Rakd a karfiolt robotgépbe, tedd hozzá a fokhagymát, a fűszereket és a tejszínt, majd pépesítsd addig, amíg jó krémes nem lesz. Akár botmixerrel is pürésítheted. Végül keverd hozzá a vajat és a reszelt sajtot. Ha túl sűrű, hígítsd kevés vízzel. Tálaláskor szórd meg friss zöldfűszerrel!

Blog.hu ajánló