Elronthatatlan krémes karfiolleves
30 perc alatt elkészül
A tejszín és a sajt különösen selymessé teszi az ízletes karfiolkrémlevest.

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

beauty and style

Minden őszi divatfotón felbukkan ez a sapka: te is viselni fogod? »

Isteni puding, ami nem hogy hizlal, de egyenesen fogyaszt »

Ilyen lenne egy esküvő, amit a Trónok harca sorozat inspirált »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A rengeteg vitamint tartalmazó, szuperegészséges és népszerű zöldséget sokoldalúan felhasználhatod. Érdemes minél többször fogyasztani, mondjuk karfiolkrémleves formájában. A zamatos, kellemesen fűszeres fogással nem megy el sok időd.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 közepes karfiol
  • 15 dkg sajt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dl tejszín
  • 3 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 húsleveskocka
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt mosd meg alaposan, szedd rózsáira, a vastagabb szárrészeket vágd le. A hagymákat kockázd apróra, és kevés olajon pirítsd meg. Dobd rá a karfiolt, majd öntsd fel másfél liter vízzel. Szórd meg sóval, borssal ízlés szerint, kicsit később morzsold bele a húsleveskockát. Főzd körülbelül 15 percig.

Ha a karfiol puha, botmixerrel pürésítsd az egész levest. Utána tedd vissza a tűzre, öntsd hozzá a tejszínt, és forrald vele össze. Végül keverd hozzá a reszelt sajtot. Ha elolvad, a leves el is készült. Melegen, apróra vágott petrezselyemmel vagy pirítóssal kínáld.

Blog.hu ajánló