Így készül a svéd húsgolyó

Plusz a barnamártás receptje

Ha a fasírtot szereted, akkor a svéd húsgolyót is imádni fogod. Bolondítsd meg az egészet egy ízletes mártással!

Nyereményjáték

Nyerj természetes és egészséges bébiételcsomagot a Hamétól! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világot egy másik szemszögből!

Nyerd meg a Cake Shop megálmodójának mesés receptekkel teli könyvét!

összesen 4 db játék

Ez is érdekelhet

Ezzel a módszerrel marad csodásan fiatal Jennifer Aniston (x)

Puffadás, fogyás, fáradékonyság: a gyulladásos bélbetegségek sokkal több embert érintenek, mint gondolnád (x)

Neked félned kell a bőrráktól? - Ezzel a módszerrel 20 perc alatt kiderítheted, veszélyes-e az anyajegy (x)

beauty and style

5 furcsa trend 2017-ben, amit egyelőre nem tudunk hová tenni »

2 óriási divatbaki kardigánnal: így javíthatod ki »

Milliárdokat költenek a magyar nők rúzsra és alapozóra - És mi ennek eléggé örülünk »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A fasírt igazán finom, és milliónyi változatban elkészítheted, egy idő után mégis unalmassá válik. Szerencsére nem kell teljes mértékben lemondanod róla, mert a svéd húsgolyó nagyon hasonlít hozzá, azonban egy egészen új ízvilágot tár fel előtted.

Próbáld ki egyszerű receptünket egy nagy adag krumplipürével tálalva, és az egészet bolondítsd meg egy, a húshoz remekül passzoló barnamártással!

Svéd húsgolyó barnamártással

Hozzávalók a húsgolyóhoz:

  • 25 dkg darált sertéshús
  • 25 dkg darált marhahús
  • 5 dkg vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tojás
  • fél dl tej
  • fél dl tejszín
  • zsemlemorzsa
  • bors

Hozzávalók a svéd barnamártáshoz:

  • 2 evőkanál szójaszósz
  • fél dl tejszín

A hagymát aprítsd fel, és a hússal, a tojással és a zsemlemorzsával gyúrd össze. Ízlésed szerint sózd, borsozd meg. A tejet és a tejszínt is adagold hozzá, és vizes kézzel formázz belőle kis golyókat. A vajat hevítsd fel, és süsd meg benne őket.

Ha megsültek, vedd ki a golyókat a serpenyőből. A vajat hagyd benne, és a tejszínt, valamint a szójaszószt keverd hozzá. Kicsit forrald össze, majd a húsgolyókat a mártással leöntve tálald.