Így készül a lúdláb torta
A lúdláb torta igazi klasszikus, ha nem vagy oda a vajas krémekért, akkor íme, egy habkönnyű, de annál csokisabb változat.
A lúdláb torta a csokoládéimádók kedvence, de van, aki túl soknak találja a vajas krémet. Most az eredeti helyett egy könnyebb változatot mutatunk be.


A piskótalapot magad is megsütheted, de az sem szégyen, ha csak a krémet készíted el, a pudingport viszont felejtsd el. A képeket és az azon szereplő tortát ömnia készítette.
Lúdláb torta
Hozzávalók:
- 1 kakaós piskótalap
- 8 dl tejszín
- 20+5 dkg étcsokoládé
- fél dl rum
- 2 evőkanál porcukor
- 1 bögre magozott meggy
A krémhez minimum 60%-os kakaótartalmú csokoládét használj. A tejszínt kezdd el melegíteni, tördelj bele 20 dkg csokoládét, tedd bele a cukrot, majd ha elolvadt és kihűlt, tedd a hűtőbe, és hagyd ott legalább egy éjszakát.
Készítsd el a piskótalapot, ha nem bajlódsz vele, és készen vetted, akkor láss neki a krémnek.
A csokoládés tejszínt verd fel habverővel, legalább tíz percen keresztül. A krém a pihentetésnek köszönhetően magától össze fog állni. Félúton tedd bele a rumot is. A végén pedig az alaposan lecsepegtetett meggyet is forgasd bele.
Ha kész a krém, akkor halmozd a piskótára, formázd meg. A maradék csokoládét reszeld le, és szórd be vele a tortát. Díszítsd meggyel.
OLVASD EL EZT IS!

- banán
- édességek
A vakondtúrás torta receptje képpel

- sütemény
- édességek
Kívül ropogós, belül lágy sült csokikrém

- csokoládé
- tea