pixel

16 fortély a tökéletes húshoz

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek
A húsételek lehetnek egyszerűek és gyorsan elkészíthetőek, ahogyan akad jó néhány bonyolult is köztük. Vértezd fel magad a következő trükökkel.

Éles kések

Minden konyha alapfeleszereléséhez tartozik néhány jó kés, érdemes rájuk költeni. Legyenek mindig élesek. Az izomrostokat mindig merőlegesen kell elvágni.

Kapcsolódó cikk:
Így süsd meg a tökéletes steaket! »

Serpenyő

Lehet teflon, amiben könnyű sütni, vagy önött vas, ami kis konyhai gyakorlatot igényel. Fontos, hogy jó legyen a hőelosztása. Ha hirtelensültet készítesz, akkor egész tüzesre kell hevíteni.

Egy jó tepsi

A tepsi ne legyen túl alacsony, mert a szaft kifolyhat, ahogyan túl magas se, mert úgy nem sül meg rendesen mindenhol a hús. A sültekhez használj sütőrácsot, a szaftot pedig add mártásként az asztalra.

Papírtörlő

Panírozott, bundázott húsoknál nagyon fontos, hogy legyen előkészítve egy tál papírtörlővel, amibe a húst kiszeded, hogy az olajat beszívhassa, ellenkező esetben tocsogni fog a zsírban.

Kapcsolódó cikk:
Így készül a tökéletes Cordon bleu »

Jó minőségű hús

Ha húsételt készítesz, ne spórolj a fő összetevőn. Sajnos némelyik hentes és bolt különböző trükköket alkalmaz, hogy frissnek mutassák a már több napos húst, ezért csak megbízható húsosnál vásárolj.

Hagyma és fokhagyma

Legyen szó raguról, pörköltről vagy levesről, a recept biztosan úgy kezdődik, hogy néhány hagymát vágj kockára, majd párold üvegesre, és általában nem árt egy fokhagymát sem belepasszírozni a készülő ételbe.
A sült húsok mellé szeleteket is tehetsz, a fokhagymagerezdeket pedig egyben is hagyhatod, hogy krémesre süljenek.

Fűszerek

A bors szinte minden húsételhez szükséges, ahogyan a paprikát is gyakran használjuk. Ne félj új ízeket kipróbálni, zöld fűszereket használni.

Kapcsolódó cikk:
4 mennyei, serpenyőben sült hús »

A só puhítja a húst, kiemeli az ízeket, pácoláshoz elengedhetetlen. Néhány húsfajtát azonban, például a májat, nem szabad sózni sütés előtt, mert megkeményedik.

Olajok

Sütéshez legjobb az egyszerű napraforgó olaj, de pácoláshoz használhatsz olívaolajat is, vagy különlegességeket. A pácolással nemcsak ízt adsz a húsnak, de hamarabb is megsül, és a hús is puhább lesz.

Kapcsolódó cikk:
5 szaftos hús 15 perc alatt »

Vörösbor

A pörkölteket pikánnsá és ellenállhatatlanná teszi, de a páchoz is keverhetsz egy keveset, ha új ízekre vágysz.

Kapcsolódó cikk:
4 szaftos, vörösboros pörkölt »

Panír

A rántott hús elkészítése nem nehéz, kell hozzá pár szelet hús, tojás, só, liszt és zsemlemorzsa, no meg olaj. A húst először forgasd lisztbe, majd felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába, és forró olajban süsd ki.

Kapcsolódó cikk:
Így készítsd el a tökéletes rántott húst! »

Szép piros bőr

A malacsült akkor finom, ha a bőre piros, mégis elolvad az ember szájában. Van, aki mézzel, van aki sörbe mártott szalonnakockával, citromlével, vagy saját szaftjával locsolgatja a sültet, miközben készül.

Töltött hús

Legyen szó egy egész töltött dagadóról vagy pulykafilébe csavart aszalt szilváról, fontos, hogy a feltekert, megtöltött húst jól rögzítsd, hogy a sütés során ne másszon ki belőle a belevaló.

Kapcsolódó cikk:
4 ízletes, gazdagon töltött hús »

Nyársak

A kis kockákra vágott húsokat kombinálhatod zöldséggel, fűszerekkel, gombával, aszalt gyümölcsökkel. Télen is nyugodat elkészítheted, ekkor csavard alufóliába, de mielőtt elkészülne, csomagold ki, hogy megpiruljon.

Mártás

A nagyobb darab, egyben sült húsokhoz nem árt, ha mástást is adsz, még akkor is, ha ügyes vagy és nem száírtod ki a húst.

Olvastad már?

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük