Így készül a tökéletes Cordon bleu

Szinte minden étlapon szerepel ez az ínycsiklandó, de egyszerű húsétel, ha rosszul is írják a nevét. Készítsd el te is!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Cordon bleu - kék szalag franciául - rántott borjúhús sonkával és sajttal töltve. Itthon Gordon bleu-ként vagy Cordon blue-ként is lehet vele találkozni sajnos.

17 konyhai eljárás, amit ismerned kell!

Nézegess képeket!

Elolvasom

Nem igazán nem vet jó fényt arra az étteremre, amelyik az utóbbi változatokban szerepelteti ezt a húsételt az étlapján.

A Cordon bleu ma egy szakácsiskola, de a legenda szerint XV. Lajos adományozta a Szentlélek lovagjai rend kék szalagját egy szakácsnőnek, mert olyan jót főzött. Arra vonatkozóan nincs információ, hogy miért ez az étel kapta ezt a nevet.

Klasszikus Cordon bleu

Hozzávalók:

  • 4 vastag szelet borjúcomb
  • 4 szelet trappista sajt
  • 4 szelet sonka
  • tojás, liszt, zsemlemorzsa a panírozáshoz
  • olaj a sütéshez

A borjúhússzeletet kicsit klopfold ki a klopfoló sima felével. Vágd félbe, de ne teljesen. Tegyél mindegyikbe egy-egy szelet sajtot és sonkát, majd fogpiszkálóval tűzd meg.

Panírozd be a húsokat, előbb lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatva. Bő, forró olajban süsd ki.

Holland változat

Hozzávalók:

  • 4 szelet borjúcomb
  • 4 szelet trappista sajt
  • 4 szelet sonka
  • tojás, liszt, zsemlemorzsa a panírozáshoz
  • olaj a sütéshez

A holland változatban nem a kettévágott húsba töltik a sonkát és a sajtot, hanem feltekerik. Ehhez vékony hús-, sonka- és sajtszeletekre van szükség. Fektesd egymásra őket, majd tekerd fel, és jól tűzd meg hústűvel vagy fogpiszkálóval. Panírozd be a húst, akár duplán is, ha szükséges, majd süsd ki bő olajban.

Cordon vert - zöld szalag

Hozzávalók:

  • 4 vastag szelet borjúcomb
  • 15 dkg kéksajt
  • petrezselyemzöld
  • tojás, liszt, zsemlemorzsa a panírozáshoz
  • olaj a sütéshez

A sajtot törd össze villával, és dolgozd bele az apróra vágott petrezselymet. A kiklopfolt, kettévágott húsokba töltsd bele a sajtos keveréket, de ne túl vastagon, különben kifolyik. Tűzd össze a húst, majd panírozd be, és süsd ki bő olajban.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Crépes Cordon bleu

Hozzávalók:

  • 8 vastagabbra sütött palacsinta
  • 4 szelet sonka
  • 4 szelet sajt
  • tojás, liszt, zsemlemorzsa a panírozáshoz
  • olaj a sütéshez

Hozzávalók a palacsintatésztához:

  • 1 bögre liszt
  • 1,5 bögre tej
  • fél bögre szódavíz
  • 2 tojás
  • 1 csipet só
  • 1 csapott evőkanál kristálycukor
  • 2 evőkanál étolaj

Keverd össze a hozzávalókat, majd a tésztát hagyd pihenni 20-30 percig. Kevés olajon süsd ki a palacsintákat. Ha készen vannak, mindegyikre fektess egy-egy szelet sajtot és sonkát, majd tekerd fel, panírozd be, és süsd ki bő olajban. Utána papírra tedd, hogy a felesleges olajat felszívja.

Ha nem akarod bepanírozni, akkor tedd kivajazott tálba a palacsintákat, szórd meg a tetejüket is sajttal, és 10 percre told előmelegített sütőbe.

Ezt is szeretjük