Így készítsd otthon a gyrost! Fűszeres csirkemellfalatkák sok-sok zöldséggel

A strandok kedvenc fogását konyhádban is összedobhatod!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az eredetileg birkából készülő kebab görög rokona a gyros, amit általában a büfékben látható forgóeszközön pirítanak, de, ha nincs otthon ilyened, akkor sem kell aggódnod, remek húst készíthetsz nélküle is.

Szinte bármilyen zöldséggel finom lesz, és az sem baj, ha a pitát elhagyod, és köretként sült krumplit, joghurtos tésztát, esetleg bulgurt tálalsz.

Gyros csirkemellből

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell
  • 2-3 paradicsom
  • 2 tv-paprika
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • fél fej lila káposzta
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanálnyi pirospaprika
  • 1 fél teáskanálnyi szerecsendió
  • 1 fél teáskanálnyi római kömény
  • 1 csapott evőkanálnyi oregánó
  • pár szál friss petrezselyem
  • ízlésnek és étvágynak megfelelő mennyiségű pita

A tzatzikihez:

  • 1 nagy pohár natúr joghurt
  • 1 kígyóuborka
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • olaj

Elkészítés ideje:

1 óra

Elkészítés menete:

A húsokat tisztítsd meg, és darabold nagyjából egységes méretű kockákra, majd tedd őket egy tálba. Törd hozzá a fokhagymát, és add hozzá a fűszereket két evőkanálnyi olívaolaj társaságában, majd jól dolgozd össze az egészet. Tedd félre pihenni a húst, és készítsd el a tzatzikit. Ehhez az uborkát hámozd meg, és reszeld egy tálba, add hozzá a joghurtot, és törd bele a fokhagymát, adj hozzá egy kanálnyi olajat, és sózd meg ízlésed szerint. Keverd át jó alaposan, majd tedd a hűtőbe.

A húst egy nagyobb serpenyőben pirítsd át jó alaposan, de ne szárítsd ki. Amíg pirul, addig a paradicsomot, paprikát, vöröshagymát darabold fel ízlésed szerint, a lila káposztát pedig reszeld le.

Ha a hús megpirult, és a zöldségekkel is kész vagy, nincs más hátra, mint tálalni, majd hagyni, hogy mindenki a saját ízlése szerint állítsa össze a maga gyrosát. 

Fűszeres húsok grillezéshez

Itt az igazi nyár, főzz barátaiddal a szabadban! Készítsétek el a legfinomabb fűszeres ételeket!

A legfinomabb fűszeres húsok

Nézegess képeket!

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük