Így készítsd otthon a gyrost! Fűszeres csirkemellfalatkák sok-sok zöldséggel
A strandok kedvenc fogását konyhádban is összedobhatod!
Az eredetileg birkából készülő kebab görög rokona a gyros, amit általában a büfékben látható forgóeszközön pirítanak, de, ha nincs otthon ilyened, akkor sem kell aggódnod, remek húst készíthetsz nélküle is.
Szinte bármilyen zöldséggel finom lesz, és az sem baj, ha a pitát elhagyod, és köretként sült krumplit, joghurtos tésztát, esetleg bulgurt tálalsz.
Gyros csirkemellből
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemell
- 2-3 paradicsom
- 2 tv-paprika
- 1 közepes fej vöröshagyma
- fél fej lila káposzta
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanálnyi pirospaprika
- 1 fél teáskanálnyi szerecsendió
- 1 fél teáskanálnyi római kömény
- 1 csapott evőkanálnyi oregánó
- pár szál friss petrezselyem
- ízlésnek és étvágynak megfelelő mennyiségű pita
A tzatzikihez:
- 1 nagy pohár natúr joghurt
- 1 kígyóuborka
- 1-2 gerezd fokhagyma
- olaj
- só
Elkészítés ideje:
1 óra
Elkészítés menete:
A húsokat tisztítsd meg, és darabold nagyjából egységes méretű kockákra, majd tedd őket egy tálba. Törd hozzá a fokhagymát, és add hozzá a fűszereket két evőkanálnyi olívaolaj társaságában, majd jól dolgozd össze az egészet. Tedd félre pihenni a húst, és készítsd el a tzatzikit. Ehhez az uborkát hámozd meg, és reszeld egy tálba, add hozzá a joghurtot, és törd bele a fokhagymát, adj hozzá egy kanálnyi olajat, és sózd meg ízlésed szerint. Keverd át jó alaposan, majd tedd a hűtőbe.
A húst egy nagyobb serpenyőben pirítsd át jó alaposan, de ne szárítsd ki. Amíg pirul, addig a paradicsomot, paprikát, vöröshagymát darabold fel ízlésed szerint, a lila káposztát pedig reszeld le.
Ha a hús megpirult, és a zöldségekkel is kész vagy, nincs más hátra, mint tálalni, majd hagyni, hogy mindenki a saját ízlése szerint állítsa össze a maga gyrosát.
Fűszeres húsok grillezéshez
Itt az igazi nyár, főzz barátaiddal a szabadban! Készítsétek el a legfinomabb fűszeres ételeket!
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- élesztő
- kelt tészta
Hamburgerzsemle házilag
- zöldséges
- zöldség
A világ legfinomabb tésztasalátája roppanós zöldségekkel
- sajt
- csirke