Az eredeti gnocchi receptje
Olaszországban így készítik!
A gnocchi önmagában is isteni, vajjal megforgatva.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Így fertőtlenítsd a sminkecsetet: nem elég, ha meleg vízbe áztatod »

Unikornis a tortán: 2017 fura trendje már az esküvőkre is begyűrűzött »

Készíts gyöngyös farmert egyszerűen - Még a szakadást is elfedi »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A frissen főtt gnocchi önmagában is fantasztikus élmény, nem is nagyon kell rá semmi más, legfeljebb egy kis paradicsomos vagy tejszínes szósz, pár levél friss bazsalikom és némi sajt.

A tésztába is rejthetsz mindenféle zöldfűszert vagy akár sajtot is, ezekkel, de ezek nélkül is isteni finom lesz a végeredmény.

Gnocchi

Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli
  • 15 dkg liszt
  • 4 tojás
  • ízlés szerint só, frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:

90 perc

Elkészítés menete:

A krumplikat mosd át jó alaposan, vágd mindet félbe, majd tedd egy nagyobb lábosba őket, öntsd fel hideg vízzel, és így tedd fel a tűzre. Főzd puhára a krumplikat, majd egyesével szedd ki őket a vízből, szabadítsd meg a héjuktól őket, és darálón nyomd át, vagy krumplinyomóval törd össze, minél finomabbra - a főzővizet pedig ne öntsd ki! Ha ezzel kész vagy, várj egy kicsit, amíg kihűl a krumpli, majd add hozzá a tojások sárgáját, a sót, borsot, illetve annyi lisztet, amennyit felvesz. Ha már jól formálható, de nem túl lágy tésztát kapsz, akkor elég lesz.

Vegyél elő egy nyújtódeszkát, lisztezd be jó alaposan, szakíts egy darabot a krumplis masszából, nyújtsd hengerré, majd vágd egységes méretű részekre - körülbelül kétcentisekre -, a tetejüket nyomd be egy kicsit egy villával, hogy hullámosak legyenek, majd tedd őket félre.

Dolgozd fel ugyanígy az egész tésztamennyiséget, igyekezz egységes méretű hengereket és nyers gnocchikat készíteni. Ha mindegyik készen áll, forrald fel újra a krumpli vizét, és főzd ki benne őket. Ha feljönnek a víz tetejére, akkor már jók is - szűrőkanállal szedd ki őket.

A legfinomabb tésztaételek

Ki ne szeretné a finomabbnál finomabb, tésztából készült fogásokat? Készítsd el te is a kedvencedet!

Blog.hu ajánló