Rakott, amerikai, almás: a legfinomabb palacsintás receptek

Palacsintatésztát mindenki tud készíteni, hogy aztán mihez kezd vele, az más kérdés.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A palacsintát vagy valamelyik változatát a világon bárhol megtalálhatod, a liszt, tojás, tej és még néhány összetevő kombinációjából álló tésztát mindenki imádja, kismillió változatban: megtöltve és feltekerve, vastagra sütve és juharsziruppal jól nyakon öntve, rácsszerűen összenyomva és a tetejét megkenve, esetleg a tésztába almát rejtve.

Waffel

Ugyan a hagyományos belga waffel élesztős tésztából készül, azért az egyszerűség kedvéért sok helyen beérik a nem kevésbé finom palacsintatésztával, a lényeg úgyis az, hogy a finom, édes, ropogós tésztán jó sok öntet legyen.

Amerikai palacsinta

Természetesen a legtöbb cukorral, a lehető legédesebb formában az Egyesült Államokban fogyasztják a palacsintát - is. Eleve jóval vastagabbra sütik, mint, amit idehaza megszoktunk, de a tradicionális reggeliben az édes tésztához elfogyasztanak némi bacont, egy kis tükörtojást, és ezt az egészet jól nyakon öntik juharsziruppal is, biztos, ami biztos alapon.

Bundás alma

Az illatos és mennyei édesség titka a megszokottnál egy hangyányit sűrűbb palacsintatészta és persze a belereszelt alma. Töménytelen mennyiségű porcukorral és némi fahéjjal megszórva az igazi!

Csúsztatott palacsinta

Ha igazán nagy dózisban szereted a palacsintát, készítsd el a csúsztatott változatot! Találd ki, mivel töltsd meg - talán a legjobb a csokoládés-diós töltelék a lapok közé -, készítsd el, ahogyan a tésztát is, süsd meg a lapok egyik oldalát, és szépen csúsztasd őket egymásra, mennyei!

Gundel-palacsinta

Gundel Károly örökre beírta a nevét minden magyar háziasszony receptes füzetébe, amikor megalkotta remekművét, az étcsokis-cukros-vajas masszával nyakon öntött, háromszögre hajtogatott, töltött palacsintát. Vigyázz, erősen addiktív!

Hagyományos palacsinta

A klasszikus fogás, amit viszonylag kevesen tudnak hosszú ideig hiányolni az étrendjükből, legalábbis, ami a Kárpát-medencét illeti. A strandbüfék kínálatából ugyanúgy nem hiányozhat, ahogyan a nagymamánál elkötött ebédekről sem. Szigorúan - bármivel - töltve, feltekerve, porcukorral jól megszórva.

Rakott palacsinta

Végül, de nem utolsósorban jöjjön az a változat, amit a kevésbé édesszájúak is szeretnek, és fogyasztanak lelkesen: a rakott palacsinta. A képlet ugyanolyan egyszerű, mint bármely verziónál: rakd össze a tésztát, süsd ki, mindegyikre kenj egy réteget a töltelékből, pakold őket egymásra, és már fogyaszthatod is!

Egyszerű, de nagyszerű ételek

Ahogyan a palacsintát összedobni is gyerekjáték egy kezdő szakácsnak - eltekintve az első pár, plafonon ragadt próbálkozástól -, úgy szerencsére még egy nagy rakás ételt el lehet készíteni úgy is, ha még sosem láttál konyhát belülről. Ezek közül mazsoláztunk.

7 ínycsiklandó recept, amit kétbalkezesek is elkészíthetnek

Nézegess képeket!

Elolvasom

Olvastad már?

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük