Gyors, házi banánpuding: sokkal jobb, mint a bolti
Ne hagyd, hogy teljesen megbarnuljon a banán, főzz belőle krémes pudingot!
Ha nincs időd sütni, mégis finom édességre vágysz, a puding mindig jó ötlet. Főleg, ha házi. Csupán öt perccel tart tovább elkészíteni, mint a boltit. Kekszekkel rétegezve, dekoratívan tálalva, könnyen mesés édességet prezentálhatsz.
Banánpuding recept
Hozzávalók 4 személyre
- 2 db banán
- 5 dl tej
- 5 dkg étkezési keményítő
- 4 evőkanál cukor
- 1 db tojás
- 1 teáskanál citromlé
- 0.5 db vaníliarúd
Elkészítés:
A banánt pucold meg, villával törd össze, és add hozzá a citromlevet. A tojást üsd egy tálba, és keverd ki jól a keményítővel, a cukorral, a sóval és a vaníliarúd kikapart belsejével, majd add hozzá a banánt. Folyamatosan kavargatva, több részletben öntsd hozzá a tejet. Dolgozd az egész masszát csomómentesre.
Kezdd kis lángon melegíteni, majd főzd addig, amíg kellően besűrűsödik. Közben folyamatosan kevergesd, nehogy leégjen. Töltsd kisebb formákba, és tedd a hűtőbe legalább egy órára. Tejszínhabbal, dekorcukrokkal, csokival kínáld.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept