
Gyors, házi banánpuding: sokkal jobb, mint a bolti
Ne hagyd, hogy teljesen megbarnuljon a banán, főzz belőle krémes pudingot!


Ha nincs időd sütni, mégis finom édességre vágysz, a puding mindig jó ötlet. Főleg, ha házi. Csupán öt perccel tart tovább elkészíteni, mint a boltit. Kekszekkel rétegezve, dekoratívan tálalva, könnyen mesés édességet prezentálhatsz.
Banánpuding recept
Hozzávalók 4 személyre
- 2 db banán
- 5 dl tej
- 5 dkg étkezési keményítő
- 4 evőkanál cukor
- 1 db tojás
- 1 teáskanál citromlé
- 0.5 db vaníliarúd
Elkészítés:
A banánt pucold meg, villával törd össze, és add hozzá a citromlevet. A tojást üsd egy tálba, és keverd ki jól a keményítővel, a cukorral, a sóval és a vaníliarúd kikapart belsejével, majd add hozzá a banánt. Folyamatosan kavargatva, több részletben öntsd hozzá a tejet. Dolgozd az egész masszát csomómentesre.
Kezdd kis lángon melegíteni, majd főzd addig, amíg kellően besűrűsödik. Közben folyamatosan kevergesd, nehogy leégjen. Töltsd kisebb formákba, és tedd a hűtőbe legalább egy órára. Tejszínhabbal, dekorcukrokkal, csokival kínáld.


Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept