101 süteményrecept egy kattintásra
Ha a nagyi úgy írta le néhány süti receptjét, hogy bizonyos dolgokat egyértelműnek vélt, akkor segítünk.
Mindig az első lépés a legnehezebb, sok recept pedig úgy jelenik meg, mintha mindenki csípőből tudná, hogyan kell égetett tésztát készíteni.
Összeállításunk segítségével többé téged sem lehet zavarba hozni, ha a recept úgy kezdődik: süss egy adag piskótát.
Ha pedig megvannak az alapok, akkor már bármilyen sütit elkészíthetsz. Variáld őket kedvedre.
101 édesség
Valami édesre vágysz? Válassz a 101 süteményt felvonultató összeállításunkból.
Mindegy, milyen alkalomról van szó, hogy a pasidat szeretnéd elkápráztatni, vagy vendégeket vársz, esetleg a gyerekek nyaggatnak, kalkulátorunkban biztosan megtalálod a megfelelő receptet.
Kattints a téged érdeklő finomságra, és készítsd el.
Az alábbi receptek pedig abban segítenek, hogy magabiztosabbá válj a konyhában, és ne légy zavarban, ha képviselőfánkról van szó.
Nem csak süteményeket találsz, hanem krémeket, pudingokat, illetve olyan édességeket is, melyekhez egyáltalán nem kell a tűzhely közelébe menned.
De a nemzetek klasszikusait sem kell máshol keresned. Legyen szó gyümölcsös édességről vagy a jó öreg csokitortáról, itt biztos megleled.
Alaptészták kezdőknek
Linzer
Hozzávalók:
- 45 dkg liszt
- 30 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 2 tojássárgája
- reszelt citromhéj
- vaníliás cukor
- só
Egy rész cukor, két rész vaj, három rész liszt. Ha ezt megjegyzed, nagy baj már nem lehet. A lisztet és a porcukrot szitáld össze, keverd bele a cukrot és a citromhéjat, egy csipet sót, majd a vajat és a tojások sárgáját. Felhasználásig tartsd hűtőben. Attól függően, hogy milyen sütihez szeretnéd felhasználni, ízesítheted rummal, fahéjjal, darált dióval, nyújthatsz belőle lapot, vagy kiszaggathatod formákra. A tészta akkor lesz jó, ha hideg anyagokból és gyorsan dolgozol, hogy munka közben se melegedjen fel. 180 fokon 10-15 perc alatt megsül.
Kevert tészta
Hozzávalók:
- 20 dkg vaj
- 1 bögre cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 tojás
- 2 dl tej
- 3 bögre liszt
- kiskanál sütőpor
A lisztet, a sütőport és a cukrot keverd össze, majd üsd bele a tojást, keverd hozzá a vajat, és a tejet óvatosan hozzáöntve keverd simára. Előmelegített sütőben 170 fokon 30 perc alatt megsül. Keverhetsz bele bármit a csokidarabtól kezdve a gyümölcsön át a kókuszreszelékig.
Piskótatészta
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 6 púpozott evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
Keverd habosra a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral egy nagy tálban. Szitáld a lisztet tálba, és alaposan keverd össze a sütőporral. A tojások fehérjéből készíts kemény habot. A tojássárgájára szórd rá a liszt felét, tedd rá a tojásfehérjét, majd a tetejére hintsd rá a maradék lisztet.
Fakanállal óvatosan dolgozd össze, úgy, hogy a tojáshab ne törjön össze. Öntsd a masszát sütőpapírral kibélelt sütőformába, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd aranysárgára. A megsült piskótát kis ideig hagyd a sütőben hűlni, majd rácsra borítva húzd le róla a sütőpapírt, fordítsd meg, és hagyd teljesen kihűlni.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Égetett tészta
Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 1 teáskanál cukor
- 4 dkg étkezési keményítő
- 4 tojás
- só
Forrósíts fel negyed liter vizet a vajjal, a cukorral és egy csipet sóval. Ha a vaj megolvadt, tedd bele a keményítőt és a lisztet. Pirítsd, és addig keverd, amíg gombóccá áll össze. Ha a tészta serceg, akkor húzd le a tűzről, és hagyd kihűlni. Ha már hideg, dolgozd bele a tojásokat egyenként. Mindig csak akkor tedd bele a következőt, ha az előzőt már teljesen beledolgoztad. Tedd nyomózsákba, és sütőpapírral kibélelt tepsibe nyomj kis halmokat, majd közepes lángon, a sütő közepes rácsán süsd őket 25 percig. Közben ne nyisd ki a sütőajtót. Ha kivetted a sütőből, azonnal vágd le a kalapjukat, hogy ne essen össze a bennük szorult gőztől a tészta. Ezután már csak meg kell töltened őket.
OLVASD EL EZT IS!
- sütemény
- túró
A tökéletes túrós bukta receptje
- alma
- eper
Így készül a tökéletes piskótatekercs
- alma
- sütemény