101 süteményrecept egy kattintásra

Plusz 4 kedvenc alaptészta

Ha a nagyi úgy írta le néhány süti receptjét, hogy bizonyos dolgokat egyértelműnek vélt, akkor segítünk.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mindig az első lépés a legnehezebb, sok recept pedig úgy jelenik meg, mintha mindenki csípőből tudná, hogyan kell égetett tésztát készíteni.

Összeállításunk segítségével többé téged sem lehet zavarba hozni, ha a recept úgy kezdődik: süss egy adag piskótát.

Ha pedig megvannak az alapok, akkor már bármilyen sütit elkészíthetsz. Variáld őket kedvedre.

101 édesség

Valami édesre vágysz? Válassz a 101 süteményt felvonultató összeállításunkból.

Mindegy, milyen alkalomról van szó, hogy a pasidat szeretnéd elkápráztatni, vagy vendégeket vársz, esetleg a gyerekek nyaggatnak, kalkulátorunkban biztosan megtalálod a megfelelő receptet.

Kattints a téged érdeklő finomságra, és készítsd el.
Az alábbi receptek pedig abban segítenek, hogy magabiztosabbá válj a konyhában, és ne légy zavarban, ha képviselőfánkról van szó.

Nem csak süteményeket találsz, hanem krémeket, pudingokat, illetve olyan édességeket is, melyekhez egyáltalán nem kell a tűzhely közelébe menned.

De a nemzetek klasszikusait sem kell máshol keresned. Legyen szó gyümölcsös édességről vagy a jó öreg csokitortáról, itt biztos megleled.

Alaptészták kezdőknek

Linzer

Hozzávalók:

  • 45 dkg liszt
  • 30 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • reszelt citromhéj
  • vaníliás cukor

Egy rész cukor, két rész vaj, három rész liszt. Ha ezt megjegyzed, nagy baj már nem lehet. A lisztet és a porcukrot szitáld össze, keverd bele a cukrot és a citromhéjat, egy csipet sót, majd a vajat és a tojások sárgáját. Felhasználásig tartsd hűtőben. Attól függően, hogy milyen sütihez szeretnéd felhasználni, ízesítheted rummal, fahéjjal, darált dióval, nyújthatsz belőle lapot, vagy kiszaggathatod formákra. A tészta akkor lesz jó, ha hideg anyagokból és gyorsan dolgozol, hogy munka közben se melegedjen fel. 180 fokon 10-15 perc alatt megsül.

Kevert tészta

Hozzávalók:

  • 20 dkg vaj
  • 1 bögre cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 tojás
  • 2 dl tej
  • 3 bögre liszt
  • kiskanál sütőpor

A lisztet, a sütőport és a cukrot keverd össze, majd üsd bele a tojást, keverd hozzá a vajat, és a tejet óvatosan hozzáöntve keverd simára. Előmelegített sütőben 170 fokon 30 perc alatt megsül. Keverhetsz bele bármit a csokidarabtól kezdve a gyümölcsön át a kókuszreszelékig.

Piskótatészta

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 púpozott evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só

Keverd habosra a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral egy nagy tálban. Szitáld a lisztet tálba, és alaposan keverd össze a sütőporral. A tojások fehérjéből készíts kemény habot. A tojássárgájára szórd rá a liszt felét, tedd rá a tojásfehérjét, majd a tetejére hintsd rá a maradék lisztet.

Fakanállal óvatosan dolgozd össze, úgy, hogy a tojáshab ne törjön össze. Öntsd a masszát sütőpapírral kibélelt sütőformába, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd aranysárgára. A megsült piskótát kis ideig hagyd a sütőben hűlni, majd rácsra borítva húzd le róla a sütőpapírt, fordítsd meg, és hagyd teljesen kihűlni.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Égetett tészta

Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 1 teáskanál cukor
  • 4 dkg étkezési keményítő
  • 4 tojás

Forrósíts fel negyed liter vizet a vajjal, a cukorral és egy csipet sóval. Ha a vaj megolvadt, tedd bele a keményítőt és a lisztet. Pirítsd, és addig keverd, amíg gombóccá áll össze. Ha a tészta serceg, akkor húzd le a tűzről, és hagyd kihűlni. Ha már hideg, dolgozd bele a tojásokat egyenként. Mindig csak akkor tedd bele a következőt, ha az előzőt már teljesen beledolgoztad. Tedd nyomózsákba, és sütőpapírral kibélelt tepsibe nyomj kis halmokat, majd közepes lángon, a sütő közepes rácsán süsd őket 25 percig. Közben ne nyisd ki a sütőajtót. Ha kivetted a sütőből, azonnal vágd le a kalapjukat, hogy ne essen össze a bennük szorult gőztől a tészta. Ezután már csak meg kell töltened őket.

Ezt is szeretjük