A tökéletes oroszkrém torta receptje
A fehér, krémes csodának semmi köze Oroszországhoz, egy magyar cukrászmesterhez annál inkább. A pikáns finomságot te is elkészítheted.
Biztosan találkozol a következő hónapokban az oroszkrém tortával, hiszen nagyon népszerű esküvői tortafajta. De nem kell megvárnod egy boldogító igent, hogy belemerülj az édes, krémes csodába, te is elkészítheted.
Gondoltad volna, hogy az oroszkrém tortát Oroszországban nem is ismerik? Eredetileg az Oroszi-krémtorta nevet viselte, amit készítőjéről kapott.
Oroszkrém torta
Hozzávalók a piskótához:
- 5 tojás
- 5 evőkanál cukor
- 5 evőkanál liszt
- fél csomag sütőpor
Hozzávalók a krémhez:
- 15 dkg cukor
- 10 dkg rumba áztatott mazsola
- 6 dl tejszín
- 5 tojás
- 3 dl tej
- 3 dkg zselatin
- fél rúd vanília
A piskótához a tojásokat válaszd ketté. A fehérjéből verj nagyon kemény habot, majd kanalanként keverd hozzá a cukrot, végül pedig a sárgákat. A sütőporos lisztet is szitáld bele, és óvatosan dolgozd össze, nehogy a hab összetörjön. Egy kivajazott, kilisztezett sütőformába öntsd bele a tésztát, és előmelegített sütőben süsd készre. Ha kész, vágd háromfelé, és hagyd kihűlni.
A krémhez való tojásokat a tejjel, a cukorral, a kikapart vaníliával gőz fölött verd sűrűre. A zselatint olvaszd fel forró vízben, szűrd át, és keverd azt is a vaníliás masszához. Vedd le a tűzről, és addig kevergesd, míg ki nem hűl, de vigyázz, még ne dermedjen meg. A felvert tejszínhab felét add hozzá, és kend meg a piskótalapokat. Szórd meg őket a rumos mazsolával. A tortát vond be kívülről is, és tedd néhány órára hűtőbe, hogy megdermedjen.
Citromkrémes torta
Hozzávalók:
- 25 dkg krémsajt
- 24 babapiskóta
- 6 evőkanál friss citromlé
- 2 dl tejszín
- 2 evőkanál tej
- 1 csésze natúr joghurt
- 1 csésze sherry
- 1 teáskanál vaníliás cukor
- 1 teáskanál reszelt citromhéj
- porcukor
Négy evőkanál citromlevet, a porcukrot és a sherryt keverd össze. Egy kisebb, négyszögletű tál alját kend meg vele. A tetejére fektess 10 darab babapiskótát, majd kend meg a citromos massza másik felével a tetejét. A tejszínt verd fel, majd keverj hozzá egy csésze porcukrot. A krémsajtot a tejjel, a vaníliás cukorral és egy csésze porcukorral keverd össze, és óvatosan forgasd bele a tejszínhabot.
A maradék citromlevet a joghurttal és a reszelt citromhéjjal dolgozd össze. A felét öntsd a süti tetejére, majd erre a tejszínhabos massza felét kend rá, és tegyél rá egy újabb réteg babapiskótát. Erre jöhet a maradék citromos massza, majd a joghurtos, végül a tejszínhabos. A maradék babapiskótát daráld le, és szórd a tetejére. Tálalás előtt tedd néhány órára hűtőbe.
Mandulás torta
Hozzávalók:
- 50 dkg szilva
- 20 dkg liszt
- 4 tojás
- 4 evőkanál cukor
- 3 dl tej
- 1 dkg mandulaforgács
- 1 teáskanál vaj
A tojásokat a cukorral keverd habosra. Szitáld bele a lisztet, majd adagold bele a tejet. Takard le a kikevert tésztát, és fél órára tedd hűtőbe. A szilvát mosd meg, vágd ketté, majd magozd ki. Egy tortaformát vajazz ki, és öntsd bele a lehűlt masszát. A tésztába a vágott felével felfelé nyomkodd bele a szilvát, és szórd meg a már megpirított mandulaforgáccsal. Előmelegített sütőben süsd körülbelül 45 percig. Tálaláskor szórd meg porcukorral.
Vásárolj Femina Klub bérletet!
Vásárolj bérletet, és vegyél részt a 2025-ös év különleges előadásain, ahol izgalmas témákról hallhatsz elismert szakértőktől és közéleti személyiségektől.
- Kajdi Csaba, aki humorral és őszinteséggel osztja meg tapasztalatait nőkről és élettapasztalatairól "Anyámtól a modellekig" témában. 2025.02.19.
- Steigervald Krisztián, aki a generációk közötti kommunikáció kihívásait tárgyalja "Boomerek és Zoomerek" című előadásában. 2025.04.09.
- Kepes András, aki megmutatja milyen eszközökkel érhetjük el, hogy egyszerre legyünk boldogok, sikeresek és tudatosak. 2025.06.05.
További részletek: feminaklub.hu/
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Csokoládés-ribizlis torta
Hozzávalók a tésztához:
- 15 dkg darált mogyoró
- 10 dkg étcsokoládé
- 10 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 4 tojás
- 3 evőkanál kakaópor
- 2 teáskanál sütőpor
- vaj
- zsemlemorzsa
Hozzávalók a krémhez:
- 50 dkg ribizli
- 3 dl tejszín
- 3 evőkanál porcukor
- 1 dl ribizlilikőr vagy pálinka
- 1 csomag vaníliás cukor
A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből verj kemény habot. A csokit gőz felett olvaszd meg. A vajat a cukorral, az olvasztott csokival, a tojássárgákkal és a mogyoróval keverd össze. A lisztet a kakaóval és a sütőporral keverd össze, és öntsd hozzá a csokis masszához. Végül óvatosan forgasd bele a kemény habot is. Egy kivajazott, zsemlemorzsával megszórt sütőformába öntsd bele, és körülbelül 40 percig süsd.
Ha kész, hagyd kihűlni. A ribizlit mosd meg, villa segítségével húzd le a száráról, majd hagyd lecsepegni. A torta tetejéből vágj le egy vékony részt, és morzsold szét. A torta tetejét csepegtesd meg a likőrrel, és szórd rá a ribizli felét. A tejszínt verd kemény habbá, és keverd hozzá a porcukrot, valamint a vaníliás cukrot. A felét kend a ribizli tetejére, majd szórd rá a maradék ribizlit, és kend rá a maradék tejszínt.
A torta tetejére szórd rá a morzsát, és már tálalhatod is.
OLVASD EL EZT IS!
- sütemény
- túró
A tökéletes túrós bukta receptje
- alma
- eper
Így készül a tökéletes piskótatekercs
- alma
- sütemény