A tökéletes oroszkrém torta receptje

A fehér, krémes csodának semmi köze Oroszországhoz, egy magyar cukrászmesterhez annál inkább. A pikáns finomságot te is elkészítheted.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Biztosan találkozol a következő hónapokban az oroszkrém tortával, hiszen nagyon népszerű esküvői tortafajta. De nem kell megvárnod egy boldogító igent, hogy belemerülj az édes, krémes csodába, te is elkészítheted.

A tökéletes piskóta titka

Nézegess képeket!

Elolvasom

Gondoltad volna, hogy az oroszkrém tortát Oroszországban nem is ismerik? Eredetileg az Oroszi-krémtorta nevet viselte, amit készítőjéről kapott.

Oroszkrém torta

Hozzávalók a piskótához:

  • 5 tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál liszt
  • fél csomag sütőpor

Hozzávalók a krémhez:

  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg rumba áztatott mazsola
  • 6 dl tejszín
  • 5 tojás
  • 3 dl tej
  • 3 dkg zselatin
  • fél rúd vanília

A piskótához a tojásokat válaszd ketté. A fehérjéből verj nagyon kemény habot, majd kanalanként keverd hozzá a cukrot, végül pedig a sárgákat. A sütőporos lisztet is szitáld bele, és óvatosan dolgozd össze, nehogy a hab összetörjön. Egy kivajazott, kilisztezett sütőformába öntsd bele a tésztát, és előmelegített sütőben süsd készre. Ha kész, vágd háromfelé, és hagyd kihűlni.

A krémhez való tojásokat a tejjel, a cukorral, a kikapart vaníliával gőz fölött verd sűrűre. A zselatint olvaszd fel forró vízben, szűrd át, és keverd azt is a vaníliás masszához. Vedd le a tűzről, és addig kevergesd, míg ki nem hűl, de vigyázz, még ne dermedjen meg. A felvert tejszínhab felét add hozzá, és kend meg a piskótalapokat. Szórd meg őket a rumos mazsolával. A tortát vond be kívülről is, és tedd néhány órára hűtőbe, hogy megdermedjen.

Citromkrémes torta

Hozzávalók:

  • 25 dkg krémsajt
  • 24 babapiskóta
  • 6 evőkanál friss citromlé
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál tej
  • 1 csésze natúr joghurt
  • 1 csésze sherry
  • 1 teáskanál vaníliás cukor
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj
  • porcukor

Négy evőkanál citromlevet, a porcukrot és a sherryt keverd össze. Egy kisebb, négyszögletű tál alját kend meg vele. A tetejére fektess 10 darab babapiskótát, majd kend meg a citromos massza másik felével a tetejét. A tejszínt verd fel, majd keverj hozzá egy csésze porcukrot. A krémsajtot a tejjel, a vaníliás cukorral és egy csésze porcukorral keverd össze, és óvatosan forgasd bele a tejszínhabot.

A maradék citromlevet a joghurttal és a reszelt citromhéjjal dolgozd össze. A felét öntsd a süti tetejére, majd erre a tejszínhabos massza felét kend rá, és tegyél rá egy újabb réteg babapiskótát. Erre jöhet a maradék citromos massza, majd a joghurtos, végül a tejszínhabos. A maradék babapiskótát daráld le, és szórd a tetejére. Tálalás előtt tedd néhány órára hűtőbe.

Mandulás torta

Hozzávalók:

  • 50 dkg szilva
  • 20 dkg liszt
  • 4 tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 3 dl tej
  • 1 dkg mandulaforgács
  • 1 teáskanál vaj

A tojásokat a cukorral keverd habosra. Szitáld bele a lisztet, majd adagold bele a tejet. Takard le a kikevert tésztát, és fél órára tedd hűtőbe. A szilvát mosd meg, vágd ketté, majd magozd ki. Egy tortaformát vajazz ki, és öntsd bele a lehűlt masszát. A tésztába a vágott felével felfelé nyomkodd bele a szilvát, és szórd meg a már megpirított mandulaforgáccsal. Előmelegített sütőben süsd körülbelül 45 percig. Tálaláskor szórd meg porcukorral.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Csokoládés-ribizlis torta

Hozzávalók a tésztához:

  • 15 dkg darált mogyoró
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 4 tojás
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • vaj
  • zsemlemorzsa

Hozzávalók a krémhez:

  • 50 dkg ribizli
  • 3 dl tejszín
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 dl ribizlilikőr vagy pálinka
  • 1 csomag vaníliás cukor

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből verj kemény habot. A csokit gőz felett olvaszd meg. A vajat a cukorral, az olvasztott csokival, a tojássárgákkal és a mogyoróval keverd össze. A lisztet a kakaóval és a sütőporral keverd össze, és öntsd hozzá a csokis masszához. Végül óvatosan forgasd bele a kemény habot is. Egy kivajazott, zsemlemorzsával megszórt sütőformába öntsd bele, és körülbelül 40 percig süsd.

Ha kész, hagyd kihűlni. A ribizlit mosd meg, villa segítségével húzd le a száráról, majd hagyd lecsepegni. A torta tetejéből vágj le egy vékony részt, és morzsold szét. A torta tetejét csepegtesd meg a likőrrel, és szórd rá a ribizli felét. A tejszínt verd kemény habbá, és keverd hozzá a porcukrot, valamint a vaníliás cukrot. A felét kend a ribizli tetejére, majd szórd rá a maradék ribizlit, és kend rá a maradék tejszínt.
A torta tetejére szórd rá a morzsát, és már tálalhatod is.

Ezt is szeretjük