A tökéletes linzertészta receptje
A linzer remek vendégváró sütemény, amit úgy variálhatsz, ahogy jólesik, csak egy tökéletes recept kell hozzá.
A linzertészta titka, hogy omlós, mégsem morzsálódik. Most megtudhatod, hogyan lehet a tökéletes változatot elkészíteni, illetve kipróbálhatod magad a különféle linzeralapú sütemények terén is.
Ha vendégeket vársz, ez lehet a tökéletes desszert, mert gyorsan elkészül, nagyon finom, illetve olcsó is. Ráadásul egy fémdobozban tárolva akár több mint egy hétig eláll, és puha is marad.
A tökéletes linzertészta
Hozzávalók:
- 40 dkg vaj
- 30 dkg rétesliszt
- 30 dkg finomliszt
- 20 dkg porcukor
- 4 tojássárgája
- 2 evőkanál tejszín
A vajat morzsold bele a lisztbe. Keverd hozzá a porcukrot, a tojássárgát és a tejszínt. Gyúrd össze, és tedd hűtőbe néhány órára. Ezután vedd ki a hűtőből, és lisztezett deszkán nyújtsd ki. Szaggasd ki, és ízlésed szerinti lekvárral ragassz össze két kiszaggatott formát. Végül tedd előmelegített sütőbe, és süsd aranybarnára.
Almás linzer
Hozzávalók a tésztához:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 5 evőkanál tejföl
- 2 tojás
- csipet só
Hozzávalók a töltelékhez:
- 1 kg alma
- 5 evőkanál cukor
- darált dió
- fahéj
Az almát hámozd meg, majd reszeld le. Szórd rá az öt evőkanálnyi cukrot, és szórd meg ízlésed szerint fahéjjal, majd hagyd állni. A lisztbe morzsold bele a vajat, szórd bele a cukrot és a csipetnyi sót. Add hozzá az egyik tojást és a tejfölt, és gyúrd össze a tésztát. Válaszd két részre, és az egyiket nyújtsd ki a tepsid méretére. Szórd rá a kinyomkodott almát, és fedd be a másik kinyújtott tésztával. A másik tojást verd fel, és kend meg a süti tetejét. Szurkáld meg egy villával néhány helyen, és előmelegített sütőben süsd aranybarnára.
Lekváros linzerkarika
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 3 tojássárgája
- 1 kis üveg baracklekvár
- 1 citrom reszelt héja
A vajat a lisztbe morzsold bele. Adj hozzá két tojássárgáját, a cukrot, a citromhéjat és csipetnyi sót. Gyúrd össze, csomagold bele egy fóliába, és tedd hűtőbe fél órára. Lisztezett deszkán nyújtsd ki fél centisre, és tetszés szerinti sütiszaggatóval szaggasd ki. A tésztalapok felének a közepét szúrd ki, és kend meg őket tojással. Előmelegített sütőben 10-15 perc alatt süsd meg őket. Ha kihűltek, egy sima és egy kiszúrt tetejű lapot ragassz össze lekvárral, és hagyd, hogy rendesen összetapadjanak, csak azután tálald.
Bécsi linzertorta
Hozzávalók:
- 30 dkg darált keksz
- 20 dkg darált dió
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 10 dkg liszt
- 3 dl baracklekvár
- 2 tojás
- 2 dkg vaníliás cukor
- 1 dl tej
- 1 citrom
- 1 kávéskanál sütőpor
- fél dl rum
A vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral keverd habosra. Add hozzá a diót, a keksz nagy részét, a tojásokat, a lisztet és a lereszelt citromhéjat. Keverd bele a rumot és a tejet, és robotgéppel keverd össze a tésztát. Egy tortaformát vajazz ki, szórd be a maradék darált keksszel, és öntsd bele a masszát. Kend meg a tetejét a baracklekvárral, és előmelegített sütőben süsd készre.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Isler
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg darált dió
- 25 dkg vaj
- 25 dkg cukor
- 10 dkg tortabevonó
- 2 tojás
- 1 kis üveg ízlés szerinti lekvár
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- vaj
A lisztet, a darált diót, a vajat, a cukrot, a tojásokat, a vaníliás cukrot, valamint a sütőport keverd össze. Csomagold fóliába, és fél órára tedd hűtőbe. Lisztezett deszkán nyújtsd ki a tésztát, szaggasd ki kör alakú szaggatóval, és előmelegített sütőben 12-15 perc alatt süsd meg a lapocskákat. Ha kihűltek, ragaszd őket össze lekvárral. Végül a tortabevonót olvaszd fel pici vajjal, és csorgasd rá a kész islerekre.
OLVASD EL EZT IS!
- édességek
- csokoládés süti
Készíts brownie-t!
- mák
- magyaros
Mákos guba receptek
- alma
- torta