Az igazi chilis bab receptje
Egy nagy tál chilis babbal az egész család jóllakhat, akkor is, ha nagy karéj kenyér nélkül eszitek.
A fűszeres és ízletes egytálételekre senki sem tud nemet mondani, jó nagy adagban elkészítheted kicsit lassan, de viszonylag egyszerűen, így akár több napra is megvan a vacsora.
Bár elsőre bizarrnak tűnhet, egy teáskanálnyi fahéj nagyon finommá varázsolja, próbáld ki bátran!
Chilis bab
Hozzávalók:
- 1 kg darált marhahús
- 45 dkg bab - konzerv is jó
- 40 dkg hámozott paradicsom
- 12 csepp tabasco szósz - elhagyható
- 4 dl sűrített paradicsom
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál liszt
- 3 evőkanál kukoricaliszt
- 2,5 teáskanálnyi bazsalikom
- 2 marhahúsleves-kocka
- 2 teáskanálnyi pirospaprika
- 2 teáskanálnyi chilipor, illetve csípős paprikakrém
- 1,5 dl víz
- 1 nagyobb vöröshagyma
- 1 deci száraz vörösbor
- 1 chilipaprika - vagy hegyes erős paprika
- 1 teáskanálnyi oregánó
- 1 kis csokor petrezselyem
- só, frissen őrölt bors
- olaj
Elkészítés ideje:
Két és fél óra.
Elkészítés menete:
Készítsd elő a hozzávalókat, a hagymát pucold meg, ha nem konzervbabot használsz, akkor áztasd be a készítés előtt legalább hat órával, ha minden előállt, kezdheted a főzést. Végy elő egy mélyebb, nagy serpenyőt, és egy kis olajon dinszteld meg a hagymát, amikor pedig már félig üveges, add hozzá a karikákra vágott hegyes erős paprikát, vékonyra karikázva. Ha a hagyma már szép üveges, akkor jöhet mellé a hús, pirítsd át alaposan. Miután megpirult, morzsold hozzá a marhahúsleves-kockát, és keverd össze a borral.
Főzd így együtt pár percig, majd keverd hozzá a paradicsomokat és a paradicsomsűrítményt, reszeld hozzá a fokhagymákat, valamint add hozzá a fűszereket: sózd, borsozd kedvedre, add hozzá a petrezselymet, a bazsalikomot, oregánót, ízlésednek megfelelő mennyiségű csípőset, forrald fel az egészet, majd vedd kisebb lángra, fedd le, és főzd 90 percig, időnként megkeverve - ha netán még igényelne némi folyadékot, akkor paradicsomlével pótold. Miután letelt a másfél óra, keverd hozzá a babot és a tabasco szószt, és főzd további 30 percig. Amikor ez rövidesen letelik, egy kis edényben keverd össze a kukoricalisztet, a lisztet és a vizet, ügyelj, hogy csomómentes legyen és sima, ha ez megvan, akkor keverd a többiekhez a lisztes keveréket is, nagyjából tíz perc alatt besűrűsödik az egész, akkor kész is van.
Gazdaságos vacsorák a hó végére vagy bármikorra
Ha a vacsorára szánt büdzsé kissé szűkös, akkor se ess kétségbe, remek fogásokat készíthetsz alacsony költségvetéssel is!
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- fokhagyma
- hagyma
A hamis gulyás receptje
- sajt
- spenót
Laktató vacsora hús nélkül
- fokhagyma
- sertéshús