4 különleges, szaftos pörkölt

A család imádja a magyaros ízeket, különösen a pörköltet, de a megszokott helyett most valami másra vágytok? Itt az idő az újításra.

Nyereményjáték

Nyerj Magyarország természeti csodái című könyvet, és ismerd meg hazánk legértékesebb kincseit!

Nyerd meg a Juno mesél című tündéres mesekönyvet! Minden kislány kedvence lesz

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

2 perc alatt lett éles a látása Katának, ma már nem is tudja, milyen volt szemüvegesnek lenni (x)

Észbontó programsorozat igen neves hazai és külföldi előadókkal, amiből 300 előadás és koncert ingyenes! (x)

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

beauty and style

Káprázatos anyagokkal várja az őszt az olasz divatház »

Zsírégetés futás nélkül: intenzív edzés, amiből napi 10 perc is elég »

Körömlakkot kent a papírra: gyönyörű rajzok lettek belőle »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Tejfölös nyúlpörkölt

Hozzávalók:

  • 1 kg nyúlaprólék, máj, szív, vese, tüdő
  • 10 dkg házi zsír
  • 2 dl vörösbor
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 nagy pohár tejföl
  • fűszerpaprika
  • bors

Vágd a hagymát apró darabokra, és pirítsd meg forró, bő zsírban. Vedd le a tűzről, és szórd meg fűszerpaprikával, majd dobd bele a feldarabolt húsokat, és ízesítsd sóval, borssal.

A nyulat előbb pirítsd meg, majd kevés vízzel felöntve párold. Amikor már félig megpuhult, locsold rá a vörösbort, és hagyd, hogy azzal is összefőjön. Ha megpuhult a hús, keverd hozzá a tejfölt, forrald össze, és már kész is.

Vaddisznópörkölt gombával és áfonyával

Hozzávalók:

  • 1,5 kg vaddisznócomb
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 db vargánya
  • 1 sárgarépa
  • 1 dl vörösbor
  • 1 marék áfonya
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • fél zellergumó
  • 1 paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 2 db babérlevél
  • fűszerpaprika
  • olaj
  • kakukkfű
  • bors

Vágd apróra a vöröshagymát, és pirítsd meg forró olajon. A sárgarépát szeleteld fel, a petrezselyemgyökeret reszeld le, és mindkettőt forgasd a hagymák közé, majd keverd hozzá a többi felaprított zöldséget. Hintsd meg az egészet fűszerpaprikával és a többi fűszerrel, majd rakd bele a kockákra vágott húst. Öntsd fel vízzel, és főzd lassú tűzön. Mikor majdnem kész, tedd bele az áfonyát, öntsd fel a vörösborral, és forrald össze.

Fácánpörkölt

Hozzávalók:

  • 2 db fácán
  • 3 dl fehérbor
  • 2-3 vöröshagyma
  • 4-5 paradicsom
  • 3 paprika
  • olaj
  • fűszerpaprika
  • őrölt bors

Vágd apróra a vöröshagymát, és pirítsd üvegesre a felhevített olajon. Szórd meg fűszerpaprikával, sóval, borssal, és tedd bele a megtisztított, feldarabolt húst. Fedd le, és párold lassú tűzön, saját levében, fedő alatt.
Amikor a hús félig megpuhult, add hozzá a paradicsomot és a zöldpaprikát, öntsd fel fehérborral, és fedő alatt párold puhára.

Részeges őzpörkölt

Hozzávalók:

  • 1,5 kg őzhús
  • 3-4 fej vöröshagyma
  • 1 paprika
  • fűszerpaprika - édes és csípős vegyesen
  • 2 dl vörösbor
  • olaj
  • bors

Vágd finomra a hagymát, és pirítsd meg az olajon, majd hintsd meg édes és csípős fűszerpaprikával vegyesen. A húst kockázd fel, és tedd a hagymára, majd nagyjából egy órán keresztül párold, pörköld benne. Amikor a hús már majdnem puha, ízesítsd sóval, borssal, öntsd rá a bort, és főzd, míg a hús puha nem lesz.

Tipp: a vadhúsok elkészítésének titka a hosszú pörkölésben, párolásban rejlik. Ekkor a hozzávalók - a hús, a bor, a hagyma és a fűszerek - különleges kölcsönhatásba lépnek egymással, így felejthetetlen ízeket alkotnak.

A vadhúsokat tálalhatod főtt krumplival, tésztával, nokedlivel, de knédlivel is. Vigyázz, mert a megszokott köretek is unalmassá válhatnak, így nem árt itt sem a bátorság és a kísérletező kedv.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Blog.hu ajánló