4 könnyű ragu hétköznap vacsorára
A ragut változatosabban el lehet készíteni, mint a pörköltet. Ha kedvet kaptál a zöldséges ételekhez, íme, négy ötlet.
A ragu tulajdonképpen a pörkölt testvére, a különbség annyi, hogy változatosabban elkészíthető, hiszen keverheted zöldséggel, gombával, készítheted paprikásan és tejszínnel is.
A friss tavaszi zöldségek ugyanúgy passzolnak ehhez az ételhez, mint a konzervek, így aztán tökéletes vacsora lehet belőle.
Tavaszi ragu
Hozzávalók:
- 2 vöröshagyma
- fél kg csirkehús
- 15 gomba
- 1 marék zöldborsó
- 1 karikára vágott zöldpaprika
- 1 felkarikázott paradicsom
- 1 zúzott fokhagyma
- petrezselyem
Kevés olajon párold meg a vöröshagymát, majd hirtelen pirítsd meg benne a csíkokra vágott húst.
Add hozzá a szeletelt gombát, a zöldborsót, a karikára vágott zöldpaprikát, a paradicsomot és a fokhagymát. Saját levében puhítsd meg. Ha hamar elfő a leve, pótold vízzel. Tálaláskor szórd meg petrezselyemzölddel.
Mexikói ragu
Hozzávalók:
- 50 dkg csirke- vagy pulykamell
- 50 dkg fagyasztott zöldségkeverék
- 150 g sűrített paradicsom
- 2 fej hagyma
- olaj
- bazsalikom
- oregánó
- mexikói fűszerkeverék
- chili
- 2 gerezd fokhagyma
A húst vágd csíkokra, és forgasd bele az olajjal elkevert fűszerkeverékbe. Hagyd állni legalább 10-15 percet. Közben vágd hajszálvékony karikákra a hagymát. Süsd fehéredésig a húst egy nagy, teflonos serpenyőben, majd öntsd rá a páclevet és a felszeletelt hagymát, végül a zúzott fokhagymát. Amikor a hagyma megpuhult, önts egy kis vizet hozzá. Ezután jön a paradicsom, a zöldségkeverék és a fűszerek. Alacsony tűzön addig főzd, míg a hús megpuhul. Egy marék durvára zúzott földimogyoróval megbolondíthatod! Rizzsel tálald.
Zöldséges ragu
Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemellfilé
- 25 dkg cukkini
- 10 dkg paradicsom
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- majoránna
- só
- bors
- olaj
A csirkemellet, a cukkinit, a hagymát és a paradicsomot egyforma darabokra kockázd fel, és a csirkemellet sózd be. A hagymát pirítsd 1 evőkanál olajon üvegesre, majd add hozzá a csirkemellet. Mikor kifehéredett, tedd hozzá a cukkinit, kicsit sózd meg, hogy levet eresszen, és párold 5 percig fedél alatt. Utána dobd bele a paradicsomot és a fokhagymát, és újra lefedve párold tovább. Amikor már csak pár perc van hátra a főzésből - a cukkini már puhul, a paradicsom levet eresztett, és a héja elkezdett leválni -, fűszerezd ízlés szerint borssal és majoránnával, majd párold készre. Köret nélkül fogyasztható.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Tejszínes-gombás ragu
Hozzávalók:
- 30 dkg csirke- vagy pulykamell
- 10 dkg császárszalonna
- 20 dkg gomba
- 3 dl tejszín
- 2,5 dl tejföl
- 1 közepes vöröshagyma
- kis darab sajt
- ételízesítő
Vágd apró darabokra a húst, a gombát, a hagymát. Olajon pirítsd üvegesre a hagymát, majd add hozzá a gombát és a húst. Adj hozzá egy kis vizet, és párold egy kicsit. Add hozzá a tejszínt, a tejfölt, a sajtot és a fűszereket, és közepes lángon, gyakran kevergetve főzd össze. Bármivel tálalható.
OLVASD EL EZT IS!
- csirkemell
- húsételek
4 omlós töltött hús
- húsételek
- sült
Hirtelen sült húsok receptjei
- csirke
- pulyka