4 félórás almás süti a nagyitól
Ősztől kezdve annyi az alma, hogy azt sem tudjuk, hová tegyük. Pláne, ha már kicsit foltos is. Nekünk van ötletünk: reszeld le, és mehet a sütibe!
Az illatos és omlós almás sütemény szép gyerekkori emlékeket idéz. Fél óra alatt akár te is elkészítheted a kedvenc almás édességedet.
Lehet, hogy valakinek majd a te süteményed jut eszébe a sült alma édeskés illatáról!
Almás-fahéjas bögrés sütemény
Hozzávalók:
- 3 kisebb alma
- 1 bögre liszt
- 1 bögre porcukor
- 1 bögre tej
- 1 tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- fél csomag sütőpor
- kevés fahéj
Az almát reszeld le, és szórd meg fahéjas cukorral, majd hagyd állni, amíg elkészíted a tésztát. Ehhez keverd el a lisztet, a sütőport, a cukrot és a vaníliás cukrot, majd öntsd hozzá a felvert tojást és a tejet.
Keverd simára, majd dolgozd a tésztába a jól kicsavart reszelt almát is. Oszlasd el egy kivajazott tepsiben, és 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süsd készre.
Diós-almás sütemény
Hozzávalók:
- 20 evőkanál tej
- 20 evőkanál liszt
- 15 evőkanál cukor
- 15 evőkanál olaj
- 2 alma felkockázva
- 2 tojás
- 1 evőkanál holland kakaópor
- 1 sütőpor
- darabolt dió
A tojást keverd habosra a cukorral, majd az olajjal. Keverd el a lisztet és a sütőport, majd - óvatosan hozzácsurgatva a cukros tojást és a tejet - dolgozd simára. Egy kisebb tepsit vajazz ki, öntsd bele a tészta felét, és egyenletesen oszlasd el rajta az almakockákat. A tészta másik felébe keverd bele a kakaóport, öntsd az almakockákra, a tetejét pedig szórd meg durvára tört dióval. 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsül.
Zabpelyhes-almás süti
Hozzávalók:
- 1 kg savanykás alma
- 50 dkg apró szemű zabpehely
- 10 dkg durvára vágott dió
- 10 dkg vaj
- 2 teáskanál őrölt fahéj
- csipetnyi só
- zsemlemorzsa
Az almát reszeld le egy nagy lyukú reszelőn. Keverd el a dióval, a zabpehellyel és az olvasztott vajjal, szórd meg egy csipetnyi sóval, és ízesítsd fahéjjal. Egy tepsit kenj ki vajjal, és hints be zsemlemorzsával, majd oszlasd el benne a tésztát. A legegyszerűbb, ha a kezeddel szétnyomkodod. 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 25 perc alatt megsül. Ezután hagyd egy kicsit hűlni, majd szeleteld fel.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Almás-datolyás szórt süti
Hozzávalók:
- 8 közepes méretű alma
- 20 dkg datolya
- 10 dkg mandula
- 10 dkg barnacukor
- 5 dkg liszt
- 5 dkg nagyon hideg vaj
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- egy csipet só
Az almát hámozd meg, és vágd szeletekre, majd a felkockázott datolyával együtt tedd egy kivajazott tepsi aljára. A lisztet, a cukrot, a sót és a fahéjat keverd össze, majd nagyon gyors mozdulatokkal morzsold bele a vajat is. Keverd hozzá a durvára vágott mandulát, majd az egészet szórd a gyümölcsökre. 180 fokra előmelegített sütőben süsd addig, amíg az alma megpuhul - tűpróbával ellenőrizheted. Langyosan tálalva vaníliafagylalttal, tejszínhabbal vagy önmagában is finom.
OLVASD EL EZT IS!
- sütemény
- túró
A tökéletes túrós bukta receptje
- alma
- eper
Így készül a tökéletes piskótatekercs
- alma
- sütemény