4 félórás almás süti a nagyitól
Ősztől kezdve annyi az alma, hogy azt sem tudjuk, hová tegyük. Pláne, ha már kicsit foltos is. Nekünk van ötletünk: reszeld le, és mehet a sütibe!

- Robert Redford ezért utált Barbra Streisanddal együtt forgatni: még az intim jeleneteikhez is két alsót vett magára
- Pokorny Lia és Csányi Sándor fia már 19 éves: a zenész Misi helyes, mint az apja
- Frutti, Bedeco és Africana: emlékszel, mi volt ez a 8 régi élelmiszer?
- Azonnal töröld ezeket az alkalmazásokat a telefonodról: népszerűek, de nagy bajt okozhatnak
- Durván öregítenek ezek a frizurahibák - Évekkel idősebbnek láttathat a hajad, ha így hordod
Az illatos és omlós almás sütemény szép gyerekkori emlékeket idéz. Fél óra alatt akár te is elkészítheted a kedvenc almás édességedet.
Lehet, hogy valakinek majd a te süteményed jut eszébe a sült alma édeskés illatáról!
Almás-fahéjas bögrés sütemény
Hozzávalók:
- 3 kisebb alma
- 1 bögre liszt
- 1 bögre porcukor
- 1 bögre tej
- 1 tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- fél csomag sütőpor
- kevés fahéj
Az almát reszeld le, és szórd meg fahéjas cukorral, majd hagyd állni, amíg elkészíted a tésztát. Ehhez keverd el a lisztet, a sütőport, a cukrot és a vaníliás cukrot, majd öntsd hozzá a felvert tojást és a tejet.
Keverd simára, majd dolgozd a tésztába a jól kicsavart reszelt almát is. Oszlasd el egy kivajazott tepsiben, és 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süsd készre.
Diós-almás sütemény
Hozzávalók:
- 20 evőkanál tej
- 20 evőkanál liszt
- 15 evőkanál cukor
- 15 evőkanál olaj
- 2 alma felkockázva
- 2 tojás
- 1 evőkanál holland kakaópor
- 1 sütőpor
- darabolt dió
A tojást keverd habosra a cukorral, majd az olajjal. Keverd el a lisztet és a sütőport, majd - óvatosan hozzácsurgatva a cukros tojást és a tejet - dolgozd simára. Egy kisebb tepsit vajazz ki, öntsd bele a tészta felét, és egyenletesen oszlasd el rajta az almakockákat. A tészta másik felébe keverd bele a kakaóport, öntsd az almakockákra, a tetejét pedig szórd meg durvára tört dióval. 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsül.
Zabpelyhes-almás süti
Hozzávalók:
- 1 kg savanykás alma
- 50 dkg apró szemű zabpehely
- 10 dkg durvára vágott dió
- 10 dkg vaj
- 2 teáskanál őrölt fahéj
- csipetnyi só
- zsemlemorzsa
Az almát reszeld le egy nagy lyukú reszelőn. Keverd el a dióval, a zabpehellyel és az olvasztott vajjal, szórd meg egy csipetnyi sóval, és ízesítsd fahéjjal. Egy tepsit kenj ki vajjal, és hints be zsemlemorzsával, majd oszlasd el benne a tésztát. A legegyszerűbb, ha a kezeddel szétnyomkodod. 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 25 perc alatt megsül. Ezután hagyd egy kicsit hűlni, majd szeleteld fel.

Szakácskönyv egy kis extrával!
Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Almás-datolyás szórt süti
Hozzávalók:
- 8 közepes méretű alma
- 20 dkg datolya
- 10 dkg mandula
- 10 dkg barnacukor
- 5 dkg liszt
- 5 dkg nagyon hideg vaj
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- egy csipet só
Az almát hámozd meg, és vágd szeletekre, majd a felkockázott datolyával együtt tedd egy kivajazott tepsi aljára. A lisztet, a cukrot, a sót és a fahéjat keverd össze, majd nagyon gyors mozdulatokkal morzsold bele a vajat is. Keverd hozzá a durvára vágott mandulát, majd az egészet szórd a gyümölcsökre. 180 fokra előmelegített sütőben süsd addig, amíg az alma megpuhul - tűpróbával ellenőrizheted. Langyosan tálalva vaníliafagylalttal, tejszínhabbal vagy önmagában is finom.
OLVASD EL EZT IS!

- sütemény
- túró
A tökéletes túrós bukta receptje

- alma
- eper
Így készül a tökéletes piskótatekercs

- alma
- sütemény