Legalább kétszázféle náthavírus létezik. Mivel nincs ellenük védőoltás, gyakran megesik, hogy az őszi-téli időszakban egyik fertőzésből a másikba esel. Ezt megelőzendő jól teszed, ha ilyenkor növeled az alábbi fűszernövényekből a napi adagodat. Adhatod őket ételekhez, de megteheted, hogy teát főzöl belőlük. Lapozd át az alábbi galériát, és ismerd meg őket közelebbről, használd ki vírusölő hatásaikat!

A fokhagyma legfőbb hatóanyaga a komoly antibakteriális hatással bíró allicin, amely az emésztés során keletkezik a növényben lévő alliinból. Ez a kénvegyület nemcsak a vírusokat, de a baktériumokat és a gombákat is tizedeli. És hogy még mire képes a fokhagyma? Kattints!

Kínában régóta kihasználják a csillagánizs gyógyító hatását. Kutatások szerint a hazánkban szinte kizárólag a téli időszakban használt fűszernövény a szervezetbe kerülve serkenti a vírusok szaporodását gátló fehérje, az interferon termelődését a szervezetben. Tudj meg többet róla!

A gyömbér csípős vegyületei - a gingerol és shogaol - serkentik az vérkeringést, segítve ezáltal az immunrendszer kórozókkal szembeni védekezőképességét. A benne lévő kurkumin nevű fitokemikália pedig gyulladácsökkentő hatású. Így készíthetsz belőle gyömbérteát!

A szegfűszeg szárított bimbói cserzőanyagokat és sok illóolajat tartalmaznak. A szegfűszegolaj főként baktérium- és vírusölő eugenolból áll, amelynek kissé maró hatása is van. Adhatod süteményekhez, forralt borhoz, de akár inhalálhatsz vagy gargalizálhatsz is a növény olajával. Tudd meg, még mire használhatod!
Szokj le a cigiről, és nem leszel náthás!
A dohányzás C-vitamint von el a szervezettől, és bizonyítottan rontja az immunrendszer működését. A következő ételek segítenek leszokni, így a téli időszakban ritkábban leszel beteg.
Mától megint leszoksz a cigiről? Képeken 4 táplálék, amivel sikerülni fog
Nézegess képeket!
Elolvasom