8 hétköznapi bűnös a gyakori puffadás mögött

Képek

Ismerd meg azokat az ételeket, melyeket szervezeted nem képes teljesen megemészteni.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A puffadásért a belekben felhalmozódó gázok felelnek. A gáztermelődést okozhatja egészségügyi probléma, illetve bizonyos élelmiszerek fogyasztása. Lapozd át az alábbi galériát, és ismerd meg, mely táplálékok felelnek elsősorban a kellemetlen feszítő érzésért.

A zöldborsó - csakúgy, mint a hüvelyes zöldségek többsége - olyan szénhidrátokat tartalmaz, amelyekkel az emésztő enzimek nem tudnak megbirkózni.

A karfiol fogyasztása ugyancsak sokaknál okoz kellemetlen felfúvódást - melyért magas rost- és cellulóztartalma felel.

A bab kétségkívül az egyik legismertebb puffadást okozó táplálék. Ha azonban elkészítés előtt beáztatod, csökkentheted az emészthetetlen szénhidrátok mennyiségét.

Bár a káposzta számos egészségügyi szempontból előnyös tulajdonsággal bír, rosttartalma miatt puffadást okozhat. A növény rákellenes hatásáról itt olvashatsz.

A sör nem csupán szénsavtartalma miatt, de a benne lévő sörélesztő révén is puffaszthat.

A körte az egyik legmagasabb rosttartalmú gyümölcs - ám ebből adódóan nemcsak az emésztést serkenti, de puffadást is okozhat.

A tejben lévő laktóz vagy tejcukor megemésztésével kapcsolatos probléma a felnőttek több mint felét érinti - kisebb-nagyobb mértékben. A laktóz-intoleranciáról itt olvashatsz bővebben.

A szója - hasonlóan a babhoz és a zöldborsóhoz - a problémás hüvelyesek közé tartozik.

Ezeket edd székrekedés ellen!

Ha nem a puffadás, inkább a székrekedés jelent gondot számodra, lapozd végig az alábbi galériát, és nézd meg, milyen, a népgyógyászatban már jól bevált táplálékok segíthetnek.

Képeken a 8 legnépszerűbb étel székrekedés ellen a népgyógyászatban

Nézegess képeket!

Elolvasom

Olvastad már?

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük