Csúfolták és megverték az iskolában: Winona Rydertől később autogramot kértek osztálytársai
Winona Ryder iskolás éveit osztálytársai jócskán megnehezítették.

winona-ryder-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sajnos a mai napig előfordul, hogy egy-egy gyereket azért közösítenek ki az osztálytársai, mert ő valamiben más, mint a többiek. Valakit a súlya, mást az öltözködési stílusa miatt pécéznek ki. Az angol nyelvben erre a jelenségre egy külön kifejezést is kitaláltak, ez a bullying. 

A világsztárok közül többen nagyon jól tudják, mennyi fájdalmat okoz egy-egy bántó szó, de egyeseket nemcsak csúfoltak, hanem még meg is vertek, ilyen volt Winona Ryder esete is.

Winona Rydert így bántották az osztálytársai

A színésznő csupán 27 éves volt, amikor megjelent róla az önéletrajzi könyve, amit Nigel Goodall jegyzett. 1998-ban már bőven a legfelkapottabb sztárok közé sorolhatta magát, olyan filmekben tűnt fel, mint a Beetlejuice - Kísértethistória, az Ollókezű Edward, a Gyilkos játékok, a Drakula vagy a Kisasszonyok. A kiadványban természetesen egészen kicsi korától kezdve olvashattak érdekességeket a sztárról, az egyik legszomorúbb rész a kamaszkora volt, ugyanis többen fiúnak nézték őt öltözködése és rövid frizurája miatt.

- Emlékszem, a mosdóba tartottam éppen, erre ezt kiabálták utánam: "hé, se##***asz!" Bevágták a fejem egy szekrénybe, a földre zuhantam, ezután a s**rt is kiverték belőlem. Két öltéssel varrták össze a sebem - olvashatóak a könyvben a színésznő szavai.

A szörnyű eset után még őt csapták ki az iskolából, nem pedig a bántalmazó osztálytársait. Középiskolai évei alatt is végig szekálták, amikor 1988-ban bemutatták a Beetlejuice - Kísértethistóriát, akkor boszorkánynak csúfolták őt. 

winona ryder
Fotó: JC Olivera / Getty Images Hungary

Az ominózus megverés után néhány évvel később újra összesodorta őt az élet egy kávézóban azokkal a lányokkal, akik bántották őt.

- "Winona, Winona, kérhetünk egy autogramot?" Erre én ezt feleltem: "Emlékeztek rám? Rémlik, amikor hetedik osztályban összevertétek azt a kisgyereket?" Az egyikük azt felelte: "Dereng valami". A válaszom ez volt: "Én voltam az a gyerek, szóval húzz a fenébe!" - folytatta a történetet, ami akár egy filmbe is beleillett volna.

A színésznő népszerűsége az elmúlt években nagyon megerősödött, 2016-ban kapta meg a Netflixen futó Stranger Things sorozatban Joyce Byers szerepét, karakteréért pedig odáig vannak a rajongók.

Sztárok, akiket csúfoltak

Sajnos nem Winona Ryder volt az egyetlen, akit bántottak az osztálytársai. Képes összeállításunkban megnézheted, kik voltak azok a hírességek, akik a saját történetükkel szólaltak fel a bullying jelenség ellen.

Ezt is szeretjük