Ezek voltak Whitney Houston utolsó fotói: ma 10 éve, hogy elhunyt a legendás énekesnő
Ma tíz éve, hogy Whitney Houston örökre lehunyta szemeit.

whitney-houston-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Whitney Houston a pop és az R&B koronázatlan királynője volt, olyan slágerek köthetőek a nevéhez, mint az I Will Always Love You, az I Wanna Dance With Somebody vagy az I Have Nothing. Debütáló albuma 1985-ben jelent meg, aminek köszönhetően millióan zárták őt a szívükbe. Nemcsak énekesnőként, hanem színésznőként is tehetséges volt, az 1992-es Több mint testőr című mozija, amelyben Kevin Costnerrel szerepelt, sokak nagy kedvence a mai napig.

Sajnos azon sztárok közé tartozik, akiknek nem szánt túl hosszú életet a sors, halálának híre az egész világot megrázta 2012. február 11-én, 48 évesen hunyt el a Beverly Hilton Hotelben. Rajongói a mai napig gyászolják az ikonikus énekesnőt, aki karrierje során hat Grammy-díjat vehetett át, nem mellesleg világszerte több mint 200 millió albumot adott el.

Whitney Houston utolsó fotói

Halálának tizedik évfordulója alkalmából cikkünkben felidézzük élete utolsó időszakát, illetve azokat a képeket is megmutatjuk, amelyek a halála előtt nem sokkal készültek róla. Az alábbi felvétel 2012. február 9-én készült a The love of R&B Grammy-partin, amit a zenei díjátadó előtt három nappal tartottak meg a hollywoodi Tru nevű szórakozóhelyen.

2012. február 9-én a The love of R&B Grammy-partin vett részt.
2012. február 9-én a The love of R&B Grammy-partin vett részt.
Fotó: Tibrina Hobson / Getty Images Hungary

Sajnos élete utolsó évei nem voltak botrányoktól mentesek, volt férje, Bobby Brown negatív hatással volt rá, míg karrierje elején a jólány-imidzs és a maximalizmus jellemezte, a '90-es évek végétől minden megváltozott. Egyre többet késett az interjúkról, a próbákról és a fotózásokról, illetve koncerteket mondott le. Rácsúszott az alkoholra és a drogokra, de előfordult, hogy Brown kezet emelt rá, végül 2006-ban adta be a válási papírokat, emellett bevonult a rehabilitációs központba, hogy végleg leküzdje a démonjait.

2009 szeptemberében, hét év után adott interjút Oprah Winfrey-nek, akinek bevallotta, hogy mielőtt megjelent volna a Több mint testőr, csak kevés mennyiségben és ritkán fogyasztott drogot, de a film sikere, illetve lánya, Bobbi Kristina születése után mindent megváltoztatott. 1996-ban már mindennapos volt, hogy férjével valamilyen tudatmódosítót használtak.

A cikk az ajánló után folytatódik

Nem volt boldog ebben az időszakban, teljesen elveszítette önmagát. Oprah arra is rákérdezett, tiszta-e, akkor azt válaszolta, hogy igen, ettől függetlenül érez vágyat arra, hogy ismét használja. Visszatérése évében új albumot jelentetett meg I Look to You címmel, de nem aratott vele túl nagy sikert.

Ezután világ körüli turnéra indult, ami a Nothing But Love nevet kapta, de több rossz kritika érte a show-ját, sokan inkább elhagyták az arénát, ahol fellépett, mert csalódtak a hangjában, nem mellesleg számos koncertet későbbre toltak. Ezek miatt negatívan írtak róla a sajtóban. 2011 májusában ismét orvosi segítséget kért drog- és alkoholfüggősége miatt. Ugyanebben az évben szerepet kapott a Sparkle című mozifilmben, ami halála után jelent meg. Abban az alkotásban hallható élete legutolsó dala, a Celebrate.

A halála előtti napokban szétszórtság jellemezte, február 9-én egyik barátnője, Kelly Price rendezett egy Grammy-gála előtti partit, amelyen Whitney a lányával vett részt. Ott lépett fel utoljára, ugyanis a színpadon Price-szal előadta a Jesus Love Me című dalt. Miután kilépett a szórakozóhelyről, lesifotósok tömkelege várta kint, akkor készült róla ez a kép, amit élete legutolsó fotói között tartanak számon.

Így hagyta el a Tru nevű szórakozóhelyet.
Így hagyta el a Tru nevű szórakozóhelyet.
Fotó: Profimedia

Két nappal később a Beverly Hilton Hotel 434-es lakosztályában talált rá asszisztense a fürdőkádban, eszméletlen állapotban volt, délután fél négykor érkeztek ki hozzá a mentők, próbálták újraéleszteni, de nem jártak sikerrel. Délután négy óra előtt öt perccel nyilvánították halottnak. A halál okát nem tudták egyből megállapítani, a rendőrök viszont a nyomozásuk során kizárták az idegenkezűség lehetőségét. Lakosztályában orvosi recepteket és üres gyógyszeresdobozokat találtak.

A toxikológiai jelentés szerint difenhidramint, alprazolámot és ciklobenzaprint találtak a szervezetében. A halála okaként a vényre kapható gyógyszerek és az alkohol interakcióját nevezték meg, mely nem szándékos halálesetet eredményezett.

Február 18-án tartották meg búcsúztatóját, amelyen olyan világsztárok vettek részt, mint Alicia Keys, Kevin Costner vagy Oprah Winfrey, temetését másnap, szűk családi körben rendezték meg.

Whitney Houston legszebb estélyi ruhái

Képes összeállításunkban megnézheted a legendás énekesnő legszebb ruháit.

Ezt is szeretjük