Freddie Mercury és David Bowie emiatt rúgták össze a port: Brian May mesélt a viszonyukról
Freddie Mercury és David Bowie közös munkája nem ment egykönnyen.

mercury-és-bowie-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Queen zenekar a '70-es és '80-as évek egyik legnépszerűbb csapata volt, melynek élén Freddie Mercury állt, akit a 20. század egyik legtehetségesebb és legikonikusabb előadóművészének tartanak.

Persze nem csak ő volt ennek a korszaknak az egyetlen legendája, David Bowie például az új zenei trendek előfutáraként vált világsztárrá. A Queen zenekar és Bowie 1981-ben dolgoztak együtt, a közös munkájuk eredménye az Under Pressure lett.

Nem volt egyszerű Freddie Mercurynak és David Bowie-nak együtt dolgoznia

1981-ben a Queen a montreux-i Mountain Studiosban dolgozott az elkövetkezendő Hot Space albumuk dalain. David Bowie tudomást szerzett róla, így meglátogatta a zenészeket a stúdióban, az énekes eredetileg a Cool Cat című számukban működött volna közre, és fel is vették vele a számot, de nem volt elégedett a végeredménnyel. Közben kitalálták, csináljanak egy másik dalt, amiből végül megszületett az Under Pressure.

Az együttműködés nem ment annyira egyszerűen, emlékezett vissza Brian May, a Queen gitárosa a Daily Expressnek.

- Nem volt könnyű, mert mindannyian koraérett fiúk voltunk, és David nagyon... határozott volt, igen. Kétségkívül, Freddie és David kétségtelenül összeakasztották a szarvaikat - fogalmazta.

Mivel Mercury is erős egyéniség volt, emiatt két kakas nem tudott megférni egy csárdában. Többször ütköztek a véleményeik egymással, emellett kialakult köztük egyfajta versengés.

- Finom módon versengtek egymással, például ki érkezik utoljára a stúdióba. Ez egyszerre volt csodálatos és szörnyű, de most már jobban emlékszem a szépre, mint a rosszra.

May szerint pont ez a feszültség kellett ahhoz, hogy ilyen zseniálissá váljon az Under Pressure, ami meghódította a slágerlistákat is. Nem ez volt az egyetlen közös daluk, több másikat is felvettek, de azokkal nem volt elégedett Bowie, így sosem jelentek meg.

Ő Freddie Mercury húga

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen csinos Freddie Mercury húga, Kashmira.

Ezt is szeretjük