Vilmos keményen keresztbe tett Harrynek és Meghannak: ezért nem akarja, hogy Lilibet Dianát Windsorban kereszteljék meg

Vilmos herceg megvétózta Lilibet Diana windsori keresztelőjét.

vili-harry-meghan
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Harry herceg és Meghan hercegné kislánya, Lilibet Diana 2021 júniusában jött a világra. A picit egyelőre még nem keresztelték meg, de természetesen nála is terveznek ilyen szertartást. 

Archie esetében a születése után két hónappal szervezték meg az ünnepi eseményt a Windsorban található Szent György-kápolnában. A sussexiek arról ábrándoztak, hogy a kislányukat is ugyanezen a helyszínen keresztelik majd meg, azonban ez a tervük valószínűleg nem valósul meg, írta meg a Daily Express.

Vilmos herceg megvétózta Lilibet Diana windsori keresztelőjét

Harry herceg és Meghan hercegné az elmúlt években a királyi család lázadó, fekete bárányaivá váltak, ugyanis 2020-ban hátat fordítottak a londoni életüknek, és az Egyesült Államokban kezdtek új életet. Idén botrányos nyilatkozatokkal hívták fel magukra a figyelmet, például az egyik családtagot rasszizmussal vádolták meg, azt állították, hogy azért mondtak le a magas rangú beosztásukról, mert a családtól semmi segítséget nem kaptak, és nem értették meg őket. 

GettyImages-1235463507
Fotó: Pacific Press / Getty Images Hungary

Harry az édesapja nevelési stílusát is bírálta, emellett elmondta azt is, hogy milyen nagy a távolság közte és a bátyja, Vilmos herceg  között. Ezek a mondatok mély sebeket ejtettek a királyi család számára, az pedig már csak hab volt a tortán, hogy Sussex hercegének életrajzi könyve várhatóan 2022-ben kerül a boltok polcaira.

Bár nem a legfényesebb a viszonyuk, Harry és Meghan mégis azt szerették volna, ha a júniusban megszületett kislányuk keresztelőjét Windsorban tartanák meg, a ceremónián természetesen a herceg családja is részt venne. Ez egy újabb lépés lenne arra, hogy a testvérek végre elássák a csatabárdot, ám ehhez Vilmos nem akar asszisztálni, magyarázta az NBC királyi tudósítója, Neal Sean.

- Egy nagyon jó forrásom szerint Vilmos herceg volt az, aki alapvetően azt mondta: „nem, nem hisszük, hogy ez működni fog”. Nem tartotta ezt jó ötletnek.

GettyImages-1206173521
Fotó: WPA Pool / Getty Images Hungary

Arról egyelőre nincs információ, hogy végül Lilibet Dianát hol fogják megkeresztelni. Meghan azért ragaszkodott a Szent György-kápolnához, mivel itt mondta ki a boldogító igent Harrynek, és Archie-t is itt keresztelték meg.

Bár Vilmos idén kétszer is találkozott az öccsével, áprilisban Fülöp herceg temetésén, júliusban Diana hercegnő szoboravatóján töltöttek el egy rövidebb időt egymással, ettől függetlenül nem sikerült kibékülniük egymással. Régen szinte elválaszthatatlanok voltak, de miután bekerült Meghan a családba, minden megváltozott kettejük között. Az még a jövő zenéje, hogy valaha is tudnak-e majd ugyanolyan jó testvérek lenni, mint régen.

Katalin hercegné talpig aranyban ragyogott

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen lélegzetelállítóan festett Katalin hercegné az új James Bond-film premierjén.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük