Vilmos és Károly is ledöbbentek: Erzsébet királynő ezt engedte meg a szexbotrányba keveredett fiának
Vilmos herceg és Károly herceg reakciója sem volt túl pozitív András herceg viselkedésére.

vilmos-károly-erzsébet-andrás-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Vilmos herceg és Károly herceg is teljesen ledöbbent, ami Fülöp herceg megemlékezésén történt tegnap, ugyanis a szexbotrányba keveredett András herceg elég központi szerepet töltött be az eseményen.

A Daily Mail informátorai szerint a két trónörökös bízott abban, hogy Erzsébet királynő a józan eszére hallgat, és nem engedi, hogy András is a középpontban legyen, de végül ez nem így történt.

Vilmos herceg és Károly herceg reakciója András herceg viselkedésére

A brit lap értesülései szerint András herceg ragaszkodott ahhoz, hogy elkísérje a királynőt a windsori kastélyból a Westminster-apátságba, azonban arra már nem számítottak a családtagok, hogy András egészen az első sorba elkísérte Erzsébetet, nem mellesleg ő is legelöl foglalt helyet.

GettyImages-1239588068
Fotó: WPA Pool / Getty Images Hungary

Az uralkodónő kisebbik fiának botrányos ügye évek óta megnehezíti a királyi család életét: András többször járt Jeffrey Epstein luxusszigetén, ahol szexuális szolgáltatásokat nyújtottak nemcsak felnőtt, hanem kiskorú lányok is. 2021 augusztusában Virginia Giuffre, lánykori nevén Virginia Roberts beperelte a herceget, ugyanis a nő azt állította, hogy 17 évesen három alkalommal is megerőszakolta őt András Jeffrey Epstein és Ghislaine Maxwell közbenjárásával. A szexrabszolgaságra kényszerített nő az évek alatt több alkalommal nyilatkozott az előkelőségről, de a herceg 2019-ben a BBC-nek adott interjújában tagadta az állításait.

Ügyvédeivel rá akarta venni a bírót, hogy ejtsék az ügyét, de ez nem sikerült neki. Úgy próbáltak kibújni a további pereskedés alól, hogy Virginia Giuffre még 2009-ben vállalta félmillió dollárért, hogy  tartózkodni fog az Epstein elleni jogi eljárások indításától. Vállalta, nemcsak Epsteint, hanem a hozzá köthető személyeket sem perli be, így elvileg Andrással sem tehette volna ezt meg.

Ezután a Buckingham-palota egy közleményben jelentette be, hogy  a yorki herceg katonai címei és királyi védnökségei visszaszállnak a királynőre, emellett nem vállal több nyilvános szereplést, és civil állampolgárként fog az ügyében védekezni. Végül februárban kiderült , hogy Virginiával peren kívül megegyeztek, András  egy jelentős összeget adományozott Giuffre jótékonysági alapítványának, amely a szexuális zaklatás áldozatait segíti. Az összeg kifizetésében a brit sajtó értesülései szerint a királynő segítette ki a gyerekét.

Erzsébet királynő András herceggel érkezett a szertartásra.
Erzsébet királynő András herceggel érkezett a szertartásra.
Fotó: Leon Neal / Getty Images Hungary

A szertartáson is megengedte Erzsébet, hogy András gyermeke elöl legyen, ne a háttérből figyelje az eseményeket, mint egy kitaszított.

- Ez volt a módja annak, hogy a királynő halkan kimutassa: "rendben, nagyon csúnyát hibázott, ez szégyenteljes volt, de ő az én fiam" - fogalmazta Jennie Bond, a család szakértője a Daily Expressnek.

Peter Hunt, a család másik szakértője szerint ezzel a húzásával a királynő egyértelműen azt jelezte, hogy a kisebbik fiának igenis szerepe van a családi eseményeken attól függetlenül, hogy a múltjában milyen hibákat követett el. 

Charlotte hercegnő Fülöp herceg megemlékezésén

Charlotte hercegnő is részt vett a templomi szertartáson szüleivel és György herceggel.

Ezt is szeretjük