Színésznők, akik bántalmazó kapcsolatban voltak - Így élték túl a poklot

Sztárok, akik kiléptek a bántalmazó kapcsolatból, és azóta boldogok.

szinesznok-bantalmazo-kapcsolatban-cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Néhány évvel ezelőtt még sokan szégyenként élték meg a bántalmazást egy kapcsolaton belül, ezért nem mertek segítséget kérni sem a barátaiktól, sem a közeli hozzátartozóiktól. Rendőrségre menni pláne nem akartak, hiszen máig él a köztudatban a mondás, hogy "Amíg vér nem folyik, nem cselekednek".

Ki lehet szállni egy bántalmazó kapcsolatból

Valóban, ha az ember egyszer bekerül egy fizikálisan és lelkileg is bántalmazó kapcsolatba, onnan nagyon nehéz kikerülni. A fő ok a maradásra nem más, mint a félelem, hiszen ilyenkor a nők attól rettegnek, hogy mi lesz, ha a volt párjuk bántani fogja őket vagy a szeretteiket, netán még meg is öli őket. Az önbizalmukat pedig addigra olyan szinten leépítette az érzelmi terrorista élettárs, hogy néha még - tévesen! - el is hiszik, hogy megérdemlik a kék-zöld foltokat, amiket kapnak.

Ma már szerencsére léteznek különböző segélyszervezetek, akik segítenek a nehéz helyzetben lévő nőknek: sokszor még átmeneti otthont is biztosítanak a számukra, ahol a gyerekeikkel meghúzhatják magukat, amíg lezajlik a bírósági tárgyalás. Egyetlen fontos dolog van: merjünk segítséget kérni, merjünk felszólalni a zsarnokok ellen, ugyanis ha nem tesszük, semmi nem állíthatja meg őket a további ámokfutásban.

Sajnos még a sztárvilágban is gyakoriak az ilyen esetek. Ezek a bátor hírességek azóta kiálltak, és elmondták a történetüket bántalmazó volt kedveseikről - olvasd el, kik voltak azok, akiknek volt erejük kiszállni a mérgező kapcsolatukból!

Coverfotó és ajánlóképek: Getty Images.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.
Ezt is szeretjük