A 86 éves Sophia Loren csillogó estélyiben gálázott: őt választották a legjobb színésznőnek
Sophia Loren ragyogóan festett a David di Donatello-gálán.

sophia-loren-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A David di Donatello-gála Olaszország egyik legjelentősebb filmes díjátadója, az elismeréseket az Olasz Filmművészeti Akadémia adja át, így a helybéliek számára ez az esemény olyan nagy jelentőséggel bír, mint az Oscar-gála.

A 86 éves Sophia Loren is a díjazottak között volt az Előttem az élet című alkotásban nyújtott alakítása miatt. A film 2020-ban jelent meg, Loren utoljára mozifilmben 2009-ben szerepelt, a Mamában, tévéfilmje, a Tükreim 2010-ben jött ki. 2014-ben csak egy rövidfilmet vállalt el, azonban azon kívül már visszavonultan élt, azonban az Előttem az életet a fia, Edoardo Ponti rendezte, így a színésznő ki nem hagyhatta, hogy ismét kamerák elé álljon.

Sophia Loren csillogó estélyiben vehette át az elismerését

A legendás színésznő nagyon elegánsan festett a gálán, egy csillogó, sötétkék estélyiben keltett feltűnést. A ruha szépen kiemelte karcsú alakját, a 86 éves színésznő fantasztikusan nézett ki a díjátadón.

A legjobb színésznőnek járó díjat végül ő vehette át, Loren megható beszédet mondott.

- Nehéz elhinni, hogy amikor először vehettem át a David-díjamat, az már több mint hatvan éve történt, de ma este olyan érzés, mintha ez lenne az első alkalom. Ugyanazt az örömöt és boldogságot érzem, mint akkor - fogalmazta.

Megköszönte a Netflixnek, ahol elérhető világszerte az alkotás, de főleg fiának hálálkodott.

- Nagyon hálás vagyok érted! Csodálatos ember vagy, aki egy nagyon jó filmet rendezett. Talán ez volt az én utolsó filmem, nem tudom, mert ennyi filmmel a hátam mögött mindig él bennem a vágy, hogy csináljak még egyet.

Nem élhetek mozi nélkül!

A végén egy kis ironikus humort is bevetett.

- Nem tudom tovább ezt a díjat tartani a kezemben, mert különben elesem, és a díj is leesik - viccelődött.

A történelem során Sophia Loren nyerte a legtöbb David di Donatello-díjat a színésznők közül. 1959-ben vehette át első díját a Fekete orchideában nyújtott alakításáért. 1961-ben az Egy asszony meg a lánya, 1964-ben a Tegnap, ma, holnap, 1965-ben a Házasság olasz módra, 1970-ben a Napraforgó, 1974-ben Az utazás, 1978-ban Az egy különleges nap című filmekért kapta meg a díjait. 1984-ben Különleges Tányér díjat kapott, 1999-ben és 2014-ben pedig a David Különdíj kitüntetettje lett.

Az olasz dívát kétszer jelölték Oscarra, 1962-ben az Egy asszony meg a lányáért meg is kapta az aranyszobrocskát, 1965-ben a Házasság olasz módra című film győzte meg az akadémia tagjait, hogy bekerüljön a jelöltek közé, ám abban az évben végül Julie Andrews lett a legjobb színésznő.

Sophia Loren húga

Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan fest Sophia Loren húga, Maria.

Ezt is szeretjük