Sean Connery ritkán látott fotókon - 23 évesen még szépségversenyen is indult
A Mr. Universe világversenyen a dobogó harmadik fokáig sikerült eljutnia.

sean-connery-borító
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az egész világot megrendítette Sean Connery halálának híre, a legendás sztár 2020. október 31-én hunyta le örökre a szemeit, 90 éves volt.

Mielőtt James Bondként meghódította a mozivásznat, a skót sztár számos egyéb tevékenységet űzött. Legelső munkájában például tejesember volt, de csatlakozott a Királyi Haditengerészethez is, sőt volt idő, amikor profi focistának készült.

Sean Connery így nézett ki 23 évesen

Nagyon atletikus alkat volt fiatalon, jó külsejét kamatoztatni is tudta, szépség- és testépítő versenyeken indult. 1953-ban a Mr. Universe-en mérethette meg magát, ahol hazája színeiben a bronzérmet sikerült bezsebelnie.

Középen, 24-es számmal látható a képen.
Középen, 24-es számmal látható a képen.
Fotó: ullstein bild Dtl / Getty Images Hungary

Színészi karrierjének kezdete is a versenyekhez köthető, az egyik ellenfele megemlítette, hogy meghallgatásokat tartanak egy musical, a South Pacific egyik szerepére. Így 23 évesen úgy döntött, megpróbálkozik a színészettel. Tánc- és énekórákat vett, végül be is válogatták a darab kórusába.

Annyira beleszeretett a szakmába, hogy még hőn dédelgetett álmát - azt, hogy focista lesz - is képes volt elengedni. Érdekesség, hogy a Manchester United be is válogatta az ificsapatába, de ő visszautasította az ajánlatukat.

Első televíziós szerepe a Requiem for a Heavyweight című filmben volt, ami nagyon jó kritikákat kapott, ezután már nem volt benne kétség, hogy a színészet az ő útja.

Egy sor kis költségvetésű filmszerep után 1962-ben érte a karrierjét megpecsételő szerencse. A sors összehozta a rendező Terence Younggal, akivel elkészítette az első Bond-filmet, a Dr. No-t, ami egy csapásra toplistás sztárrá tette.

Sophia Loren fiatalon

Számtalan színésznő megigézte az embereket a szépségével a 20. században, közéjük tartozott az olasz díva, Sophia Loren is, aki gyakran mutatta meg merész és dögös oldalát a filmvásznon. Képes összeállításunkban megnézheted, milyen szexi volt fiatal korában Sophia Loren.

Ezt is szeretjük