A Guldenburgok-sorozat Balbeck Margot-ja 90 éves lett: Ruth Maria Kubitschek ma már visszavonultan él
Ruth Maria Kubitschek ma már az írásnak és a festésnek szenteli az életét.

ruth-maria-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Guldenburgok öröksége című NSZK-s sorozatot eredetileg 1987 és 1990 között vetítették, hazánkban is nagy sikert aratott, a '90-es évek elején az Magyar Televízió vetítette először, később más csatornák is ismételték, utoljára a Story4 csatornán láthatták a rajongók a részeket.

A sörgyár fifikás üzletasszonyát, Margot Balbecket Ruth Maria Kubitschek alakította, aki pont tegnap ünnepelhette meg 90. születésnapját.

Ruth Maria Kubitschek 90 éves lett

Ruth Maria Kubitschek a mára megszűnt Csehszlovákiában született 1931. augusztus 2-án. A 2. világháború ideje alatt utaztak át családjával Németországba, hamar eldöntötte, hogy színésznő lesz, az egyetemen is színművészetet tanult. Az '50-es évek elején színészkedett, több színházban játszott, 1953-ban debütált a kamerák előtt a Leleményes asszonyok című filmben, írta meg a Frankfurter Rundschau.

Számos filmben szerepelt, karrierje elején még Romy Schneider oldalán is játszhatott. Hazánkban A Guldenburgok örökségével vált ismertté, de nem ez volt az egyetlen sorozat, amiben feltűnt, a Szerelem a Hohenstein-kastélyban, a Három a doktor, az Álom és szerelem, illetve az Álomhotel című produkciókból is ismerős lehet.

Götz Friedrich rendező felesége volt az '50-es években, de 1962-ben elváltak, egy fiuk született, Alexander 1957-ben látta meg a napvilágot. A '70-es évek közepén beleszeretett Wolfgang Rademann televíziós producerbe, a férfi mellett kitartott a halála napjáig. Rademann sajnos 2016-ban elhunyt.

Színészi karrierjét 2014-ben fejezte be végleg, Németországban a Bambi Awards filmes gálán tiszteletbeli díjjal jutalmazták a szép filmes karrierje miatt.

A bal oldali kép 1966-ban, a jobb oldali 2015-ben készült róla.
A bal oldali kép 1966-ban, a jobb oldali 2015-ben készült róla.
Fotó: ullstein bild / Getty Images Hungary, Isa Foltin/Getty Images Hungary

Visszavonulása óta Svájcban él, a festés és az írás a legnagyobb szenvedélye.

- Svájcba költöztem, mert szeretem az Untersee-tavat a bájos falvaival és a festői tájával - nyilatkozta az SRF-nek.

Eleinte csak szabadidejében vett ecsetet a kezébe, angyalokat csinált elsősorban, ugyanis nagyon spirituális beállítottságú. Összesen tíz könyvet jelentetett meg, ezek közül egy hazánkban is megjelent A szerelem csodája címmel. Az idősödésről is megvan a maga határozott véleménye, mindig is büszkén vállalta az életkorát, hiszen az idős kor egy kiváltság, ami nem adódik meg mindenkinek.

- Fontos, hogy ne legyünk ügyetlenek és depressziósak, hanem kecsesen és felemelt fejjel idősödjünk - fogalmazta a 2013-ban megjelent Anmutig älter werden című könyvében.

Van egy mottója is, ami így szól: "A gondolatainknak ereje van. Úgy gondolom, hogy fiatal vagyok, így bármire képes vagyok. Nem hiszek abban, hogy egy nap ne tudnék továbbmenni. Viszont ha ez megtörténik, és örökre elmegyek, nem fogok félni a halál pillanatától."

A Guldenburgok öröksége Evelynje

Képes összeállításunkban mutatjuk, milyen fantasztikusan néz ki Iris Berben hetvenévesen.

Ezt is szeretjük