Mr. Beanként imádta az egész világ: a 66 éves Rowan Atkinson így megváltozott
Rowan Atkinsont a megszokottnál hosszabb hajjal kapták lencsevégre a lesifotósok.

Mr.-Bean-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Vannak olyan tévés és filmes figurák, akiken egyszerűen nem fog az idő. El sem tudjuk képzelni, hogy egy annyira ikonikus karakter, mint Mr. Bean valaha a feledés homályába merülne. Az ügyefogyott főhősre koncentráló eredeti széria Rowan Atkinson, Richard Curtis, Robin Driscoll és Ben Elton írói négyes fejéből pattant ki, és 1990-től 1995-ig sugározták. 

Sem a közönség, sem az alkotók nem akartak mindössze öt esztendő után búcsút venni Beantől, így az több alkalommal is visszatért a képernyőre és a nagyvászonra. Először az 1997-ben bemutatott Bean – Az igazi katasztrófafilmben láthattuk viszont, majd a 2007-es Mr. Bean nyaralban. Egy rajzfilmsorozat is készült róla 2002-ben, továbbá a Handy Bean című produkcióban is felbukkant 2018-ban, amelyben barkácsötleteket és recepteket mutatott be a közönségnek.

Rowan Atkinson így néz ki 66 évesen

Mi sem bizonyítja jobban a mára klasszikusnak mondható szituációs komédia sikerét, hogy hazánkban a mai napig ismétlik az epizódjait. Ha kikapcsolnál 25 percre, és nevetnél egy jót a bohókás címszereplőn, a képre kattintva nézd meg, hol és mikor adják legközelebb az eredeti verzió részeit.

Mr. Bean jelleme egyébként az őt megszemélyesítő Rowan Atkinson fejéből pattant ki, amikor a színész az Oxfordi Egyetem villamosmérnöki szakán folytatta tanulmányait a ’80-as években. Az angol származású nevettető a diploma megszerzésével párhuzamosan bontogatta a szárnyait a szórakoztatóiparban. 1979-ben a Canned Laughter című produkcióban debütált, és azóta sem vonult nyugdíjba. Legfrissebb fotói is éppen egy forgatás közben készültek róla. A többi képért kattints a bejegyzés jobb oldalán látható fehér nyílra.

A 66 éves komikus a megszokottnál hosszabb hajjal dolgozik legújabb projektjén, amely a Man vs. Bee névre hallgat, és az IMDB szerint még az idén elérhető lesz a Netflix streamingszolgáltatón. Ha hinni lehet a filmes adatbázisnak, nem ez az egyetlen produkció, amelyhez Atkinson nemrégiben a nevét adta. 

mr. bean 1
Fotó: Lisa Maree Williams / Getty Images Hungary

A rajongók legnagyobb örömére már fejlesztés alatt áll egy új Mr. Bean animációs sorozat, ami a szereplő öregkori énjére fókuszál majd. A show egyik társírója, Richard Curtis a The Sunnak szűkszavúan csak annyit árult el róla, hogy a nézők most megismerhetik a mókamester morgós, rigolyás oldalát.

Vígjátékszínészek akkor és most

Képes összeállításunkban mutatjuk, hogy festenek ma az egykori vígjátékszínészek.

Ezt is szeretjük