Benny Hill emberek millióit megnevettette - Ilyen szomorú volt az élete valójában
Benny Hill a valóságban magányos és szeretethiányos volt.

benny-hill-covef
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szinte nincs olyan ember a világon, aki ne hallotta volna Benny Hill nevét, a legendás angol komikus műsorát, a The Benny Hill Show-t a mai napig ismétlik olykor a tévécsatornák. Még 1949-ben debütált a televízióban, az '50-es években a BBC csatorna szerződtette le, 1969-ben igazolt át a Thames Televisionhöz, ahol gyártotta a saját nevén futó produkcióját. Emberek millióinak arcára csalt mosolyt humoros sorozatával, amit több mint száz országban vetítettek. Húsz éven keresztül futott a show-ja a képernyőn.

Ilyen szomorú életet élt valójában Benny Hill

A laikus ember azt gondolná, hogy a humoristáknak a magánéletük is csupa vidámság és kacagás, ám ez sajnos nem minden esetben van így. Bár Benny Hill szép karriert futott be, a magánélete tele volt kudarcokkal, főleg a nők terén nem volt szerencséje. Pedig a sorozatában gyakran vették körbe csinos nők, de ahogy a mondás tartja, a látszat néha csal. Az Independent még 2004-ben hozott le egy interjút Sir John Mortimerrel, aki személyesen is ismerte Benny Hillt.

- Egy nagyon magányos és furcsa személyiség volt. Mindig a csinos lányokról fantáziált, azt hiszem, próbált vidám lenni, de nem hiszem, hogy sok sikere volt a nőknél - nyilatkozta akkor.

2019-ben jelent meg a True Confessions of a Shameless Gossip című könyv, amit Craig Bennett, Hollywood egyik legnépszerűbb újságírója alkotott meg. A könyvében szót ejtett Benny Hill életéről is. A brit komikusról Sarah Kemp ausztrál színésznőt kérdezte, a nő jó barátságot ápolt annak idején az angol legendával, így bizony sok mindent tudott róla.

Sarah elmesélte, hogy jó barátja szeretethiányos és megkeseredett ember volt, és bevallotta neki, hogy mennyire nincs szerencséje a nőkkel. Bár Hill milliomosnak számított, nem szerette szórni a pénzt, de ez már annyira beteges volt nála, hogy még az ételre és a ruhára is sajnált költeni. Nem volt hajlandó kocsit venni, de még a taxira sem pazarolta pénzét, inkább begyalogolt a munkahelyére, csak hogy ne kelljen költenie.

- A kandallója tele volt olyan csekkekkel, amiket sosem fizetett be. A kis lakásában érte a halál, teljesen egyedül volt - emlékezett vissza Sir John Mortimer az Independent lapnak.

Végül 68 esztendősen, 1992-ben hunyta le örökre szemeit, szívinfarktust kapott. Érdekesség, hogy amikor meghalt, pont aznap kapott egy levelet a Central Independent Televisiontől, a csatorna szerette volna leszerződtetni őt.

Ő volt Louis de Funés felesége

Jeanne imádta férjét egészen annak 1983-ban bekövetkezett haláláig. Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan festett Louis de Funés élete nagy szerelme.

Ezt is szeretjük