James Belushi volt a Kutyám, Jerry Lee sztárja: így megváltozott 66 éves korára a színész
Képeken a '80-as, '90-es évek legnépszerűbb vígjátékszínészei napjainkban.

jim-belushi
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem túlzás azt állítani, hogy a ’80-as és ’90-es évek legnépszerűbb családi filmjei a mai napig megállják a helyüket. Nem csak azért nézzük őket szívesen, mert olyanok, mint az időkapszulák, minden egyes képkockájukkal visszarepítenek minket a múltba, poénjaik is ugyanolyan könnyfakasztóan viccesek, mint egykor.

Vígjátékszínészek akkor és most

Az 1998-as Kutyám, Jerry Lee-trilógia is örökzöldnek számít, Dooley nyomozót és négylábú társát nemcsak a kutyaimádók zárták azonnal a szívükbe, hanem a nagyközönség is imádta a furcsa duót. Ez nagyban köszönhető James Belushi játékának, aki annak idején mestere volt a nevettetésnek. 

Nem meglepő, hogy tudta, mitől kacag fel a közönség, hiszen már iskolásként felhívta magára tanárai figyelmét jó humorával és kivételes improvizációs képességével. Egyenes út vezette hát a színház világába, miután a Southern Illinois Egyetem művészeti szakán megszerezte diplomáját. A mozis karrierjét a híres rendező, Gary Marshall indította el, aki egy darabban szúrta ki, és rögtön szerepet ajánlott neki a Who's Watching the Kids című sorozatban. Bár a produkciót az első évada után elkaszálták, ahhoz elég volt, hogy elindítsa a sztárt a pályán. 1983-ban csatlakozott a Saturday Night Live című műsor szereplőgárdájához, ami ma is az egyik legnépszerűbb produkció Amerikában.

Ezután nem volt megállás, sorra forgatta az olyan filmeket, mint a Rémségek kicsiny boltja, A vörös zsaru vagy a Huncutka. 66 éves korára már korántsem a pörgés jellemzi életét, ugyan hébe-hóba forgat és szinkronizál, legszívesebben minden idejét hatalmas farmján tölti. Az Instagram-oldala alapján idillibb nem is lehetne az élete. Rengetegszer mutatja meg főzőtudományát a követőinek, és imádott állataival is gyakran fotózkodik.

Képes összeállításunkban mutatjuk, hogy festenek ma az egykori vígjátékszínészek.

Ezt is szeretjük