Emlékszel a brazil focicsillagra, Ronaldinhóra? A 41 éves sportoló mellett ma lehet, elsétálnál az utcán
Ronaldinhót a világ első számú futballistái között tartották számon a 2000-es években.

ronaldinho-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A brazil származású Ronaldo de Assis Moreira, vagy ahogy az egész világ megismerte, Ronaldinho a 2000-es évek közepén a világ legelismertebb futballistái közé tartozott. Zseniális középpályásként a csúcsra juttatta a Barcelonát, a csapat játékosaként pedig a legrangosabb díjjal, az Aranylabdával tüntették ki.

A focisztár nagyon szegény körülmények közt nevelkedett fel legkisebb gyermekként Porto Alegrében. Bátyjaival a mindennapok nehézségei elől a fociba menekültek, később pedig épp ennek köszönhették, hogy ki tudtak törni a nyomorból.

Így fest 41 évesen Ronaldinho

Mindkét testvére különböző csapatoknál helyezkedett el, idősebbik bátyja Mexikóban, Franciaországban és Japánban is játszott, a család középső tagja pedig a helyi ligában rúgta a bőrt. Ronaldinho számára is a foci jelentett mindent, minden emléke ehhez kötődik.

ronaldinho 1
Fotó: Jasper Juinen / Getty Images Hungary

- Amikor visszagondolok a gyerekkoromra, mindig focis emlékek ugranak be. Az életem a sport körül forgott. Istenadta tehetséget kaptam, de rengeteget edzettem, hogy ezt kamatoztatni tudjam – ecsetelte a Unisport interjújában 2020-ban.

Karrierje csúcsán azonban nem bírta a rá nehezedő nyomást, a hirtelen jött figyelem és az elvárások elől az alkoholizmusba menekült. Bár ezek után még évekig részt vett a különböző bajnokságokon, korábbi sikereit nem tudta megismételni. 2010-től teljesen más irányt vett az élete, a könnyűzenében próbálta ki magát.

A 41 éves Ronaldinhót deresedő szakállal nem biztos, hogy felismernénk az utcán.
A 41 éves Ronaldinhót deresedő szakállal nem biztos, hogy felismernénk az utcán.
Fotó: Instagram/Ronaldinho, Getty Images Hungary

- Engem az a hatás motivál, amelyet a zene az emberekre képes gyakorolni. Mindig is éreztem, hogy dolgom van a zenekészítéssel. Mindig is közel állt hozzám a rap és a hip-hop. Az utóbbi években nagyon megnőtt Brazíliában ezen műfajok népszerűsége. A szokatlan ütem, a kevés szabály előnyére válik, az alkotások pedig csak úgy terjednek a közösségi felületeken, így könnyebb eljuttatni a gondolatainkat a fiatalokhoz - írta meg szavait a Nemzeti Sport.

41 éves korára a külseje is alaposan megváltozott. Fekete haja őszbe fordult, és szakálla is deresedik már, azonban a letörölhetetlen mosoly még mindig ott ragyog az arcán.

Cristiano Ronaldo lánya, Alana

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen édes Cristiano Ronaldo legkisebb gyermeke, Alana.

Ezt is szeretjük