Ő volt Romy Schneider második férje: Daniel Biasinivel a halála előtt egy évvel váltak el
Romy Schneider a személyi asszisztenséhez ment hozzá feleségül.

romy-schneider-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Romy Schneider élete során két alkalommal ment férjhez, Harry Meyennel 1966-ban kötötte össze az életét, fiuk, David ez év decemberében jött a világra. A férfival azután sodorta össze az élet, miután Alain Delonnal szakítottak.

Bár szerették egymást, kilenc év után elváltak egymástól, ugyanebben az évben újra oltár elé állt, ugyanis személyi asszisztensével, Daniel Biasinivel egymásba szerettek. A jóképű férfinak egy lányt szült, Sarah 1977-ben látta meg a napvilágot.

Ő volt Romy Schneider második férje

Biasini kilenc évvel volt fiatalabb a színésznőnél, 1972-ben állást vállalt Raymond Danon producernél Párizsban. Daniel a férfi oldalán menedzserkedett, egy nap a főnökét egy német menedzser, Ralph Baum megkérte, hogy szerezzen egy embert, aki segítene Romy Schneidernek a költözködésében és abban, hogy beilleszkedjen a városba. A színésznő és kisfia, David akkor költöztek Párizsba. Danon végül Biasinit kérte meg erre a nemes feladatra, derült ki a férfi visszaemlékezéséből, ami a francia Gala magazinban jelent meg 2013-ban.

GettyImages-1213266589
Fotó: picture alliance / Getty Images Hungary

- Emlékszem, hogy megfogott a mosolya és a zöld szeme ragyogása. Mondhatnám, azonnal megéreztem, hogy ez a nő felforgatja az életemet - fogalmazta.

A férfi kijelentette Schneidernek, hogy csak két hónapot tud segíteni neki, mivel az volt a terve, hogy New Yorkba megy. Végül Biasini maradt a színésznő oldalán, aki felkérte, hogy legyen a személyi asszisztense. Bevallása szerint addig nem történt semmi köztük, amíg nem romlott meg a viszonya a férjével. Lényegében néhány év alatt a jobb keze lett, nem mellesleg Davidnek is pótapjává vált. Másfél éve neki dolgozott már, amikor egy nyaraláson egymásba szerettek 1975-ben.

A cikk az ajánló után folytatódik

Saint Tropez-ban együtt hajókáztak, majd Romy figyelmeztetés nélkül a tengerbe ugrott ruhástól. A férfi erre utánaugrott, ekkor csattant el az első közös csókjuk.

- Nyilvánvaló volt, hogy sem Romy, sem én nem gondoltuk, hogy ez a csók egy nagy és gyönyörű szerelmi történet kezdete lesz.

GettyImages-542245760
Fotó: James Andanson / Getty Images Hungary

Akkora volt a szerelem, hogy már ebben az évben összeházasodtak, majd 1976-ban Romy teherbe esett. Lányuk 1977. július 21-én született meg. Bár nagy volt a szerelem köztük, 1981-ben tönkrement a házasságuk, ekkor el is váltak. Sajnos ezután nagy tragédia történt velük: 1981 júliusában az akkor 14 éves David át akart mászni Daniel Biasini szüleinek kerítésén, ám a fiú fennakadt rajta. Kórházba szállították, ám nem sokkal utána elhunyt.

- Ez volt a legrosszabb dolog, amit több mint hetven év alatt megtapasztaltam az életemben. Szinte a karjaimban halt meg, vagy fél évig ki sem mozdultam otthonról. Szörnyű pillanat volt ez - nyilatkozta a Galának.

David halála a Romyval való viszonyát csak még inkább beárnyékolta.

- Csak még bonyolultabbá vált, ha találkoztunk, mert egyszerre volt öröm, és egyúttal visszahozott minket ebbe az ürességbe. Már nem négyen, hanem hárman voltunk csak, ez elviselhetetlen volt.

Végül Romy Schneider nem bírta elviselni, hogy gyermeke nincs vele, végül az alkoholba menekült, 1982. május 29-én holtan találták párizsi lakásán. Úgy gondolták, öngyilkosságot követett el alkoholtúladagolással és altatótablettákkal, de a vizsgálatok kiderítették, hogy szívelégtelenségben halt meg.

Romy Schneider és Alain Delon kapcsolata

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen szép párt alkotott Alain Delon és Romy Schneider, emellett a viszonyukról is sok információt megtudhatsz.

Ezt is szeretjük