Kifinomult, mint Katalin: Jordánia 50 éves királynéjának szépségétől eláll a lélegzetünk
Ránija királyné éppúgy magára vonz minden tekintetet, mint Vilmos felesége.

abdullah-és-ránija-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha stílusos uralkodókról van szó, elsőre mindenkinek automatikusan Katalin hercegné jut az eszébe. Vilmos felesége légiesen karcsú alakjával, kifinomult öltözködésével és lehengerlő kisugárzásával mindenkit levesz a lábáról. Ám nem ő az egyetlen előkelőség, akire minden szem rászegeződik, ha megjelenik valahol. Jordánia királyának felesége is elmondhatja magáról ugyanezt.

Jordánia 50 esztendős királynéja, Ránija

Az ötvenesztendős Ránija csak úgy sugárzik férje, II. Abdullah jordán király oldalán. A barna szépség nemcsak csodaszép vonásokkal és tökéletes alakkal büszkélkedhet, de az eleganciáért sem kell a szomszédba mennie. Megjelenésére a divatlapok is felfigyeltek, több olyan listán is olvasható a neve, amelyen a világ legszebb női hírességeit rangsorolják.

A külsején kívül az életútja is figyelemre méltó. A Kuvaitban született királyné nem nemesi sorból származik, egészen addig civil munkát űzött, amíg meg nem ismerte szerelmét. A Kairói Amerikai Egyetemen szerezte meg üzleti diplomáját, ezután a bankszektorban, majd egy informatikai cégnél, az Apple-nél helyezkedett el. 1993-ban hozta össze a sors majdani kedvesével, aki akkor még csak hercegi címet viselt. Bár II. Abdullah 1999 februárjában megkapta a koronát, felesége nem vált egyből királynévá, férje határozata után kapta meg hivatalosan a címet. Azóta nem ül a babérjain, számos alapítvány és nemzetközi szervezet vezető tisztségviselője, legfőbb céljai közt szerepel országa modernizálása és az életszínvonal növelése. Nem utolsósorban négy gyermek büszke édesanyja. Két fia, Hussein és Hashem 26 és 16 esztendősek, míg lányai, Iman és Salma 24 és 20 évesek.

Képes összeállításunkban mutatjuk Jordánia királynéját, Rániját, aki éppolyan elegáns, mint Katalin hercegné.

Ezt is szeretjük