Emlékszel a Karate kölyök Danieljére? Ralph Macchio így megváltozott 37 év alatt
Ralph Macchio a Netflix Cobra Kai című sorozatában szerepel.

ralph-macchio-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A '80-as éveknek olyan imádott tinisztárjai voltak, mint Michael J. Fox, Winona Ryder, Molly Ringwald vagy éppen Ralph Macchio.

Utóbbi A kívülállók és a Karate kölyök-filmekkel vált egyik pillanatról a másikra világhírűvé. Bár a színésznek védjegye volt kisfiús arca, azonban 23 éves volt már, amikor a mozikba került 1984-ben a Karate kölyök első része.

A Karate kölyök főszereplője napjainkban

Macchio alakította a szerény és félénk Daniel LaRussót, akit Miyagi, a harcművészetek idős mestere, a karate legöregebb, legjobb és leghíresebb oktatója vett a szárnyai alá. Nemcsak a mentora, hanem jó barátja is lesz. 

Az alkotásban LaRusso nagy ellenfelét, Johnny Lawrence-t William Zabka alakítja, bár a filmben nem volt túl szép a viszonyuk, a valóságban azonban szoros barátság köti össze őket, még 1984-ben, a film forgatásán barátkoztak össze. A két sztár jelenleg a Netflixen futó Cobra Kai című sorozatban szerepelnek, ahol régi karaktereiket, LaRussót és Lawrence-t alakítják. A nyilvánosság előtt is gyakran megjelennek, a hétvégén az MTV Movie & TV Awardson díjat adtak át közösen.

Ralph Macchio és filmbéli ellenfele, William Zabka.
Ralph Macchio és filmbéli ellenfele, William Zabka.
Fotó: Kevin Winter/2021 MTV Movie and / Getty Images Hungary

- Évek óta barátok voltunk már, és csak még közelebb kerültünk egymáshoz, amikor részt vettünk olyan popkulturális rendezvényeken, mint például a Comic Con. Akkor erősödött meg igazán a barátságunk, amikor mindketten vendégszereplők voltunk az Így jártam anyátokkal című sorozatban. Ezután jobban részeseivé váltunk egymás életének - idézte William Zabka interjúját a Designer Women.

Ekkor jutott eszükbe a Cobra Kai című sorozatuk alapötlete, amelynek végül a producerei lettek. A széria 2018-ban startolt el, ami 34 évvel a karatebajnokság után játszódik. Johnny Lawrence újra megnyitja egykori dódzsóját, a Cobra Kai-t, eközben fiatalkori rivalizálása is újraéled az őt legyőző Daniel LaRussóval. Az első két évad még a YouTube Premiumon futott, a harmadik évadtól viszont átkerült a sorozat a Netflixre.

Bruce Lee felesége

Képes összeállításunkban megnézheted, ki volt Bruce Lee felesége.

Ezt is szeretjük