Ő volt Bruce Lee élete szerelme: a bájos Lindával boldog házasságban éltek halála napjáig

Bruce Lee és Linda Lee 1964-ben házasodtak össze.

bruce-lee-cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bruce Lee nagyon fiatalon, csupán 32 évesen hunyt el 1973. július 20-án. A kungfufilmek legendájának szép családja volt, feleségével, Lindával két gyermeket neveltek, Brandont és Shannont.

Fotókon Bruce Lee élete szerelme

Feleségével, Lindával a '60-as évek elején találkoztak egymással a Washingtoni Egyetemen. Ott Lee kungfut tanított a bájos lánynak, a közös órák alatt kialakult köztük a szikra. Nagy volt a szerelem, ám Linda szülei nem örültek annak, hogy egy kínai férfihoz akar feleségül menni. Bár a szülők ellenezték a frigyet, mégis összekötötték az életüket 1964 augusztusában. A családalapítás is gyorsan megtörtént, fiuk, Brandon 1965-ben, lányuk, Shannon 1969-ben látta meg a napvilágot. Miután Bruce Lee örökre lehunyta a szemeit, hatalmas csapás volt ez Lindának, férje halálakor 28 esztendős volt. Azóta kétszer újraházasodott, Tom Bleeckerrel 1988 és 1990 között élt házasságban. Bruce Cadwell-lel 1991 óta elválaszthatatlanok. Bár továbblépett, néhai férjéről óriási szeretettel beszél, egy Chris Kentnek adott, 2018-as interjújában elmondta, Bruce Leenek mindene volt a családja, ők pedig odáig voltak egymásért.

- Igazi egységet alkottunk. Jól kiegészítettük egymást. Nagyon vidám jelenség volt, tele energiával. (...) Én sokkal inkább a háttérben szerettem lenni, azt hiszem, ő ezt értékelte is bennem. Egyszer ezt még ő maga mondta rólam az újságíróknak, hogy sosem akartam megváltoztatni, mellettem mindig önmaga lehetett. Bennem teljesen megbízhatott - mesélte.

Képes összeállításunkban megnézheted, kivel élt házasságban Bruce Lee.

Ezt is szeretjük