Jill és Joe Biden friss szerelmesekként: nászútjukat a Balatonon töltötték

Jill és Joe Biden 1975 óta elválaszthatatlanok egymástól.

joe-és-jill-biden-cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Joe Biden, Amerika újonnan megválasztott elnöke óriási tragédiát élt át 1972 decemberében, ugyanis első felesége, Neilia Hunter Biden autóbalesetben életét vesztette. Három közös gyermekük közül sajnos a lányuk, az egyéves Naomi is elhunyt, míg fiai, az akkor hároméves Beau és a kétéves Hunter súlyos sérülésekkel túlélte a tragédiát. A megözvegyült politikus évekig gyászolta feleségét, mire újra nyitott lett a szerelemre, feleségével, Jill-lel 1975-ben találkoztak.

Jill és Joe Biden 1975 óta elválaszthatatlanok

Jill Biden a Vogue-nak adott interjújában mesélte el, hogy amikor az első randijuk napján a politikus érte ment, az volt az első benyomása, hogy nem jönnek össze, kilenc évvel volt fiatalabb a férfinál, és inkább olyan pasikkal randizott, akik farmerban és pólóban jártak, Joe Biden pont az ellentéte volt, elegánsan, zakóban és makkos cipőben jelent meg Jill otthona előtt. Az Egy férfi és egy nő klasszikus francia filmet nézték meg együtt a moziban, a randi végül nagyon jól sült el.

Nem volt Bidennek könnyű dolga a tanárként dolgozó nővel, Jill ugyanis öt alkalommal is nemet mondott neki, amikor megkérte a kezét. Azért utasította vissza ennyiszer a megválasztott elnököt, mert biztos akart lenni abban, hogy jó édesanyja tud lenni Hunternek és Beau-nak. Végül 1977-ben összekötötték az életüket. Az akkor még szenátorként tevékenykedő Joe Biden és felesége a Balatonnál voltak nászúton, amiről akkor még a Népszabadság is beszámolt. A néhai Tom Lantos képviselő ajánlotta nekik a helyet, nyilatkozta a Népszavának Charles Gati, a SAIS professzora, Közép-Európa egyik legismertebb amerikai szakértője.

A házaspár lánya, Ashley 1981-ben látta meg a napvilágot.

Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan festett Jill és Joe Biden friss szerelmesekként, illetve régi családi képet is láthatsz róluk a gyerekekkel.

Kiút a gyermekkori traumákból - Hogyan építhetjük újra életünket?

A Femina Klub februári vendége Kovács András Péter humorista, író lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy szenvedélybeteg szülők gyerekeiként hogyan lehet talpra állni felnőttként. Milyen sérüléseket szereznek ezek a gyerekek, hogyan próbálnak meg túlélni? Mi történik egy olyan családban, ahol az egyik vagy mindkét szülő szenvedélybeteg? Van-e kiút, felnőttként milyen lépéseket tehetünk a múltbeli sebek gyógyítása érdekében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. február 26. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük