Kamala Harris 6 éve házas: szép családja van Amerika első női alelnökének
Kamala Harris 2014-ben mondta ki a boldogító igent Douglas Emhoff ügyvédnek.

kamala-harris-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár az amerikai elnökválasztást a demokrata Joe Biden nyerte a hétvégén, az elmúlt napokban nem csak az ő nevétől volt hangos a sajtó. Alelnökjelöltjéről, Kamala Harrisről is számtalan cikk született a napokban, hiszen ő lesz az Amerikai Egyesült Államok első női alelnöke. Sőt, arra is megvan az esélye, hogy egyszer ő legyen Amerika első női elnöke. Beszédében kifejtette, bár ő töltheti be legelőször ezt a szerepet, de tisztában van vele, hogy nem ő lesz az utolsó, és reméli, kislányok millióira inspiráló hatással lehet. A politikusokat 2021 januárjában iktatják majd be.

Az 56 esztendős, indiai gyökerekkel rendelkező Harris gyönyörű karriert tudhat a háta mögött: miután megszerezte jogi végzettségét a Kaliforniai Egyetemen, helyettes ügyész volt Alameda megyében, 2004-től 2011-ig a San Fransiscó-i ügyészségen kapott egyre fontosabb feladatokat, Kalifornia állam első női államügyésze lett 2011-ben, ezt a pozíciót 2017-ig töltötte be, ezután ő lett az első olyan női szenátor az Államokban, akinek indiai bevándorlók az ősei. Nem csak a munka területén állja meg a helyét, a magánélete is idilli.

Kamala Harris nem csak a munka terén sikeres nő

Férjével, Douglas Emhoff-fal egy vakrandin ismerkedtek meg. A férfi akkor már egy ideje elvált volt nejétől, aki két gyermeket szült neki, Cole 1995-ben, Ella 1999-ben született. Az ügyvédet és az akkor még Kalifornia államügyészeként tevékenykedő Harrist egy közös barátjuk hozta össze. Az első randi végül jól sült el, Kamala Harris ezzel kapcsolatban a Twitterén árult el egy érdekességet, amikor 2020-ban felköszöntötte férjét születésnapján.

- Az első randink utáni reggelen Douglas írt egy emailt nekem, amiben leírta, hogy az elkövetkezendő hónapokban mely napokon ér rá egy találkára. Ezt a szöveget csatolta hozzá: "ki akarom deríteni, hogy működőképes lehet-e a kapcsolatunk." Végül bejött ez nekünk - fogalmazta.

Egyévnyi randizás után megtörtént a lánykérés, négy hónappal később össze is házasodtak. Nem volt világraszóló lagzijuk, a Santa Barbara Bíróságon mondták ki a boldogító igent.

A cikk az ajánló után folytatódik

Erős szerelem az övék, Douglas Emhoff mindenben támogatja Kamalát, akinek tervei között volt, hogy a demokrata színekben indul a 2020-as amerikai elnökválasztáson, ám 2019 decemberében bejelentette, hogy lemond az elnökségről fűződő álmairól egyelőre. Férje ezzel kapcsolatban így nyilatkozott a Marie Claire-nek:

- Ezt a döntést ő maga hozta meg, én mindenben támogatom őt, bármit is tesz az életében. Nem a politikai tanácsadója vagyok, hanem a férje. Nekem az a szerepem, hogy mindig mellette legyek, szeressem, támogassam, segítsem őt, és mindent megbeszéljünk egymással - mesélte.

A férfi büszke volt feleségére, miután kiderült, hogy Joe Biden 2020 augusztusában Kamala Harrist javasolta alelnökjelöltként, és még nagyobb örömben tört ki, miután kiderült, hogy végül a Demokrata Párt nyerte meg az idei választásokat. Twitterére még egy ölelkezős felvételt is posztolt, ami nagy sikert aratott a közösségi médiában.

A férfi gyerekei odáig vannak Kamala Harrisért, otthon csak Mamalának becézik. 

Jill Biden stílusa

Képes összeállításunkban megnézheted, mennyire kifinomultan öltözködik Joe Biden felesége, Jill.

Ezt is szeretjük