Quentin Tarantino egy fillérrel sem segíti a saját anyját: szomorú az oka

Quentin Tarantino már gyerekként elhatározta, nem segít anyagilag az anyjának.

tarantino cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Quentin Tarantinót tartják a világ egyik legnépszerűbb és legtehetségesebb rendezőjének és forgatókönyvírójának. Olyan legendás filmeket készített, mint a Ponyvaregény, a Kill Bill, a Becstelen brigantyk vagy a Django elszabadul.

Az 58 éves legenda gyerekkoráról és karrierjének kezdetéről mesélt a The Moment with Biran Koppelmann című podcastban.

Quentin Tarantino emiatt nem támogatja anyagilag édesanyját

A rendező elmesélte, hogy még csak általános iskolás volt, amikor forgatókönyvek írásába vágott, ám ezt a tanárai nem nézték jó szemmel, ugyanis az írásba sokkal több energiát fektetett, mint arra, hogy rendszeresen tanuljon, és felkészüljön az órákra. Dacos lázadónak könyvelték el, természetesen édesanyja, Connie is tudott arról, gyermeke mennyire nem veszi komolyan az iskolát. 

GettyImages-162600346
Fotó: Jason Merritt/TERM / Getty Images Hungary

- Anyukámnak mindig nehezére esett, hogy elfogadja, alkalmatlan vagyok az iskolai tanulásra. Állandóan kötekedett velem ezzel kapcsolatban, egy hosszas monológja közepette egyszer ezt mondta nekem: "És az a kis írói karriered, amit csinálsz? Ennek a sz*rságnak ezennel vége!" - emlékezett vissza anyja szavaira.

Persze a gyerekeknek kutya kötelességük, hogy odafigyeljenek az órákon, és tanuljanak az iskolában, hiszen ez az egyetlen feladatuk akkor még az életben, így ezen a téren Tarantino füle mögött is van vaj, és jogosan kapta a leszúrást, ennek ellenére ebben az esetben a szülő is hibázott. Szomorú, hogy az asszonyban nem tudatosult, a gyermeke valójában egy csiszolatlan gyémánt, akit bátorítani és ösztönözni kéne, hogy folytassa tovább a hobbiját, helyette inkább eltiltotta a legnagyobb szenvedélyétől, az írástól. Ha a gyerekben nem hisz a saját szülője, az hatalmas nagy törést okozhat neki a későbbiekben.

- Ahogy ezt kibökte nekem ilyen szarkasztikus módon, erre gondoltam magamban: "Rendben van, hölgyem. Amint sikeres író leszek, egy fillért nem látsz abból, amit majd hoz a tehetségem. Nem veszek neked házat, nem viszlek el nyaralni, és Elvis Cadillacje sem jár majd neked. Semmit nem kapsz tőlem, mert így beszéltél velem" - idézte fel a régi fogadalmát.

GettyImages-502200102
Fotó: Mark Davis / Getty Images Hungary

Koppelman, a podcast műsorvezetője rákérdezett, hogy Tarantino be is tartotta-e a fogadalmát, a rendező erre igennel felelt. Egy alkalommal segítette ki az asszonyt, amikor volt egy kis gondja a helyi adóhivatallal, azonban sosem vett neki házat vagy autót. Szigorú döntésével kapcsolatban így vélekedett:

- Szülőként vannak következményei a szavaidnak, amikor a gyermekeiddel vagy. Ne feledd, a szarkasztikus hangnemed következményekkel jár, ha olyat kritizálsz, ami nekik sokat jelent!

Quentin Tarantino és felesége

Képes összeállításunkban megmutatjuk, milyen gyönyörű feleséggel büszkélkedhet a Django elszabadul és a Ponyvaregény atyja.

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük