A 70 éves Phil Collinsért aggódnak a rajongói: már a dobverőt sem tudja rendesen fogni az egyik kezével
Phil Collins bevallotta, már az egyik keze olyan gyenge, hogy a dobverőt sem tudja rendesen megfogni.

phil-collins-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Phil Collins a Genesis rockbanda énekeseként és dobosaként robbant be a köztudatba a '70-es években, később szólókarrierbe kezdett, olyan slágereket adott ki, mint az In The Air Tonight, a You Can't Hurry Love, az Another Day In Paradise vagy az Easy Lover.

2020-ban a Genesis másik két tagjával, Tony Banksszel és Mike Rutherforddal bejelentették, hogy újra összeállnak egy turné erejéig, ami a The Last Domino? Tour nevet kapta. Az eredeti tervek szerint már tavaly felléptek volna, ám a koronavírus-világjárvány keresztülhúzta a számításaikat. A trióval a BBC készített egy új interjút, amelyben Phil Collins aggasztó dolgot árult el magáról, írta meg a Page Six.

Phil Collins állapotáért aggódnak

A hetvenéves zenész a romló egészségi állapota miatt fontolgatja, hogy örökre visszavonul a zenéléstől.

- Fizikailag némi kihívás elé nézek, ami elég elkeserítő, mert szívesen játszanék együtt a fiammal a színpadon - magyarázta a brit csatorna Breakfast című reggeli műsorában.

Phil Collins 2019-ben.
Phil Collins 2019-ben.
Fotó: John Parra / Getty Images Hungary

Köztudott, hogy legidősebb és középső fia is a nyomdokaiba lépett, a 45 éves Simon gyermeke 2009 és 2018 között a Sound of Contract énekese volt, jelenleg szólókarrierjét építi, a húszesztendős Nicholas pedig több alkalommal fellépett édesapjával együtt. Az új turné alatt is Nicholas fog dobolni, nem az édesapja.

- Az egyik kezemmel alig tudom megfogni a dobverőt, úgyhogy több fizikai dolog van, ami az utamba áll - fogalmazta.

Azt is megkérdezték tőle, hogy a bandának ez lesz-e tényleg a legutolsó turnéja, erre így válaszolt.

A cikk az ajánló után folytatódik

- Már mindnyájan benne vagyunk a korban, és azt hiszem, hogy bizonyos mértékig ezután mindnyájan visszabújunk az ágyunkba aludni. Általánosságban elmondható az rólam, hogy már nem tudom, valóban újra turnézni szeretnék-e.

A Genesis szeptember 20-án indul útnak, először Birminghamben koncertezik újra, október 13-áig szinte majdnem mindennap fellépnek valahol Angliában. A londoni O2 Arénában három fellépést is tartanak majd. Novembertől Észak-Amerikában lesznek, az utolsó bulijuk december 16-án lesz. Remélhetőleg a vírushelyzet nem fog beleavatkozni a terveikbe.

GettyImages-959966684
Fotó: Paul Bergen / Getty Images Hungary

A rajongóihoz is eljutott friss nyilatkozata, többen a Twitteren fejtették ki véleményüket.

"Kedves Phil Collins úr, ön mindig is egy zenei inspiráció volt számomra. Nagyon sajnálom, amin keresztülment az egészségével kapcsolatban, és őszintén remélem, hogy jobban lesz. Szurkolok önért, és imádkozom az univerzumhoz, hogy küldjön önnek pozitív energiát.", "Úristen, Phil Collins, nem fest túl jól, sajnálom, Isten áldja. Nagyon remélem, hogy nem használják ki egy újabb turné miatt. Nem vagyok benne biztos, hogy ez tényleg jó ötlet. Kérem, vigyázzon magára, sok szeretetet küldök önnek, Phil.", "Megnéztem egy videót ebből a Genesis-interjúból, és ó, te jó ég, Phil Collins egyáltalán nincs jól. Őszinte leszek, kicsit lesokkolódtam. Remélem, hogy sokkal jobban lesz!" - fogalmazták.

Az elmúlt évtizedekben több egészségügyi gondja volt: 2000-ben hallásvesztést észlelt a bal fülében, később kiderült, egy vírusfertőzés okozta a problémát. A kezelés hatására, két évvel később nagyjából rendbe jött a füle. 2009 áprilisában a nyakánál elmozdult csigolyáival műtötték, ez a probléma egy 2007-es Genesis-fellépés után alakult ki nála. A műtét után elvesztette az érzékelést az ujjaiban, így csak úgy tudott dobolni, ha szalaggal odaragasztották a kezéhez a dobverőket.

2010-ben depresszió és alacsony önértékelés nyomasztotta, sajnos annyira elhatalmasodtak felette a démonjai, hogy már az öngyilkosságon gondolkodott, de szerencsére volt annyi erő benne, hogy ne ezt az utat válassza. 2015-ben a gerincével műtötték, sajnos ezután is azt nyilatkozta, hogy a dobolás már nem megy a bal kezével. 2017-ben bevallotta, kettes típusú cukorbetegséget diagnosztizáltak nála, a lábszárán pedig diabéteszes fekély alakult ki. Ez év júniusában megcsúszott a fürdőszobában, és beverte a fejét, emiatt kórházba került. Ma már csak sétabottal tud járni. 

Újra összeállt az ABBA

Képes összeállításunkban megnézheted, mennyit változtak az ABBA tagjai az elmúlt évtizedek alatt.

Ezt is szeretjük